İspanya’nın başkenti Madrid’te belediye başkanı seçilen sol görüşlü Manuela Carmena, ses getirecek icraatlardan birine imza atmaya hazırlanıyor.

Belediyenin temizlik şirketleriyle olan kontratlarını inceleten Carmena, okulların temizlik işini annelerin oluşturduğu kooperatiflere vermeyi planlıyor.

Manuela Carmena, ‘Europa Press’ ajansına yaptığı açıklamada, toplumsal değerin işte kaliteyi artırdığına ve sosyal yaşamı iyileştirdiğine dikkati çekerek, annelerin kendi çocuklarının okulunu temizlemesinde artı toplumsal değerin olduğunu belirtti.

Madrid’in 71 yaşındaki kadın Belediye Başkanı, “Ben konuşmamda toplumsal değerden çok söz ettim, bu elle tutulur bir değer değil ve ölçülmesi çok zor. Euro olarak değil ama işte kaliteyi artırıyor ve sosyal yaşamı iyileştiriyor. Dolayısıyla, çok uluslu şirketlerle aynı paraya çalışmak isteyen annelerin kooperatifleri temizlik işini üstlenmekten memnun olurlar, çünkü evlerine yakın ve orada çocukları okuyor.” dedi.

Carmena, “Onlar için önemli olan bir şeyi temizlediklerinde topluma artı değer katıyor, çünkü bir şey için yaptığını bildiğinde daha iyi temizlersin ve öğrencilere karşı pedagojik tutum sergilersin.” şeklinde konuştu.