Gaziantep'te oyun oynarken, bir magandanın silahından çıkan ve 'yorgun mermi' denilen kurşunun hedefi olan 8 yaşındaki Yağmur Yıldız, yaşam mücadelesini kaybetti. Küçük çocuktan geriye, bir düğünde oynadığı ve herkesi duygulandıran görüntüler kalırken, aile magandalara isyan edip caydırıcı ceza verilmesini istedi.

Olay geçtiğimiz Pazar günü Cemal Gürsel Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede arkadaşlarıyla oynayan 8 yaşındaki Yağmur'un başına nereden geldiği henüz tespit edilemeyen bir kurşun isabet etti. Ağır yaralanan küçük çocuk, yakınları tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı. 2 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Yıldız, gece geç saatlerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Yıldız'ın yakınları da düğünlerde sıkılan silahlara isyan etti. Yıldız'ın dayısı Arif Karabıyık, devlet büyüklerinin bu olaylara bir çözüm bulması gerektiğini söyleyerek, “Bugün benim canım yandı. Yarın başkalarının da yanabilir. Bir insanın 5 dakikalık bir haz duymak istemesi, bir ailenin hayatını mahvetti. Yeğenim 8 yaşındaydı. Biz ona ömrümüzü verdik. Başarılı da bir öğrenciydi. Milletimize vatanımıza hayırlı bir evlat olacaktı. Ama şimdi aramızda yok. Bu magandalar için devlet bir çözüm bulsun. Cezayı artırsınlar. Yasal cezalar uygulansın. Artık sözün bittiği yerdeyiz.” ifadelerini kullandı.

'İNSANLAR MARKETTEN EŞYA ALIR GİBİ SİLAH ALIYOR'

Yıldız'ın eniştesi Arif Aslan ise yüreklerinin yandığını dile getirerek, “Şuanda yüreğimiz yanıyor. Gül damlası gibi çocuğumuzu toprağa veriyoruz. Bunun yanı sıra devletin verdiği cezalar caydırıcı değil. İnsanlar marketten eşya alır gibi silah alıyorlar. Ruhsat çok kolay. Şehir içerisinde sıkılması yasak olmalı . Caydırıcı cezalar verilmeli. Sıkan insanların elleri kurusun. Başkalarının ciğeri yanmasın.” diye konuştu.

Yıldız'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Belören Köyü'nde defnedilecek.