Sahur operasyonuyla gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri mahkemelerce tutuklanan polis yakınlarının kurduğu Günün Mağdurları Derneği, iftar programında mağdur ailelerini bir araya getirdi.

Retaj Royale İstanbul'un Sultanahmet salonunda gerçekleştirilen iftara Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu Gazetesi Başyazarı Gökçe Fırat da katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecenin açılışı, dernek başkanı Nazmi Ardıç'ın cezaevinden yazdığı mektubun okunmasıyla yapıldı.

Gecede Ekrem Dumanlı, Gökçe Fırat, tutuklu polis şefi Osman Özgür Açıkgöz'ün eşi Özlem Açıkgöz ve Gazeteci Mehmet Baransu'nun eşi Nesibe Baransu birer konuşma yaptı.

Salonu dolduranlara en uzak, en yabancı şahsın kendisi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Gökçe Fırat, son yıllarda yaşanan sürecin bu güne kadar yan yana gelmeyeceği düşünülen pek çok kesimi bir araya getirdiğini söyledi. 2005 yılında Ergenekon operasyonları başladığı zaman, askerler için yaşadığı üzüntünün aynısını tutuklanan polisler için hissettiğini dile getiren Fırat, "Bu millet olarak askerdir, sivildir, sağcıdır, solcudur, laiktir, antilaiktir çatışmasını bir kenara bırakıp, adalette, hukukta, demokraside, bizi bir arada tutan bu değerlerde birleşmemiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Operasyonlar sürecinde sergiledikleri dik duruş sebebiyle o polislere içlerinin ısındığını aktaran Fırat, "İçeridekiler çok çekmiyor dışarıdakiler daha çok üzüntü çekiyor. Mümkün olduğunca onlara moral verecek, ayakta duracak şekilde davranın. Ama zaten gördüğümüz tablo bir direniş tablosu. Ben bu diktatörlüğün çok daha fazla ayakta kalamayacağını biliyorum. Herkesin gönlü ferah olsun. Son demlerini yaşıyorlar. Onlar gidecekler ama yarın, tüm bu hukuksuzluklara karşı, hukukun yanında, demokrasinin yanında, basın özgürlüklerinin yanında duran insanlar onurlarıyla çıkacaklar." diye konuştu.

'YAKUP SAYGILI ADI ALTIN HARFLERLE YAZILACAK'

Son 10 yılda hiçbir muhalefet gücünün yapamadığını tek bir ismin yaptığını o ismin de polis Şefi Yakup Saygılı olduğunu belirten Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah ondan razı olsun. Gerçekten tüm Türkiye muhalefetinin yapamadığını yapmıştır. Gelecek dönem Türkiye tarihi yazılırken adı altın harflerle yazılacak insanlardandır."

'BUGÜNÜN MAĞDURLARI YARININ GURURU OLACAK'

Hukuksuz bir şekilde içeride tutulan, proje mahkemelerle yürütülen soruşturmaların ve kirli düzenin birer mağduru olduklarını belirten Nesibe Baransu ise, gecede şunları söyledi: "Tek tip düşünmemizi isteyen çarpık bir sistemin mağduruyuz. Aylardır ellerinde hiçbir bilgi ve belge olmadan yürütülen soruşturmaların ve her ne hikmetse bir türlü hazırlanamayan iddianamelerin mağduruyuz. Evet mağdurum ama başım eğik değil bilakis dik ve onurluyum. Çünkü biliyorum ki bugünün mağdurları yarının gururu olacaktır. Ve tekrardan yine biliyorum ki eza çekilmeden sefa gelmez, karanlık çökmeden aydınlık gelmez, zahmet olmadan rahmet inmez. Bizler bu şuurla yolumuza devam ettik ve edeceğiz."

Tutuklu isimlerin bir çoğunu ekrandan tanıdığını aktaran Ekrem Dumanlı, "Ekrandan tanıdıklarımdan bir çıkarımda bulundum ki, hakikaten bu memlekette çok yiğit insanlar. Onlarla ne kadar gurur duysak az. Varsın bugün hırsızlar dışarıda olsun, yolsuzlar dışarıda olsun, arsızlar dışarıda olsun, Allah var gam yok, Hidayet beyin de arkadaşların da çok sık söylediği gibi." diye konuştu.

Gece, davetlilerin ayaküstü sohbeti ile sona erdi.