Balıkesir'de bir grup vatandaş, şehir merkezindeki bir parkta Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından yapılan ağaç kesiminin durdurması için bin 400 imza topladı. İmzalar, Altıeylül Kaymakamlığı'na teslim edildi. Mahalle sakinleri, şimdiye kadar 100'e yakın ağacın kesildiğini belirterek, ağaç katliamı durduruluncaya kadar imza kampanyasına devam edeceklerini söyledi.

Atatürk Mahallesi sakinleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin "Göl Park" projesi kapsamında Kaya Avni Sağlıkçı Parkı içinde bulunan çok sayıda ağacı kestiği iddiasıyla topladıkları imzaları, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale'ye teslim etti. Öğlen saatlerinde bir grup mahalle sakini, Balıkesir Valiliği binası içinde bulunan kaymakamlığa gitti. Burada Kaymakam Gale ile görüşen vatandaşlar, ağaç katliamının durdurulmasını istedi. Neslihan Tekin isimli vatandaş, toplanan imzaları bir dosya içinde Gale'ye teslim etti.

Kaymakamlık çıkışında açıklamalarda bulunan Tekin, Büyükşehir Belediyesi'nden randevu talebinde bulunduklarını fakat henüz kabul edilmediğini söyledi. Kaymakam Gale'nin kendilerini olumlu karşıladığını belirterek, "Bir an önce vali ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşmemizi tavsiye etti. Biz de bunu yapacağız. Ağaçlar oradan kesilmeden ve sökülmeden parkın yapılmasından yanayız. Bunun için devam ediyoruz. Bin 400'e yakın imza topladık. Bu ağaç sevgisinin arkasında, herhangi kurumsal bir kuruluş yok. Bu imzalar sadece mahalle sakinleri ve çevreseverler tarafından toplandı. Tabii ki Balıkesirliler, yeşili seven ve koruyan insanlardır. Zaten dinimiz de bile, 'Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin.' der. O yüzden biz, dikilen ve büyüyen ağaçların yok edilmesinden yana değiliz." dedi. Kaya Avni Sağlıkçı Parkı içerisinde planlanan projenin, ağaçların varlığıyla devam etmesi gerektiğini belirten Neslihan Tekin, "Ekipler tarafından şimdiye kadar 100'e yakın ağaç kesildi ama hala kesilmeye devam ediyor. Dün beş tane ağaç çıkarılmış. Çuvala sarılmadan götürülüyor, çünkü bu mevsimde yetişmiş ağaçların tutması büyük sorun. O yüzden hiç çıkarılmasın istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şubesi Başkanı Necdet Bayhan ise park ve benzeri projelerin, öncelikle bölgede yaşayan insanların görüşleri alınmadan yapılamayacağını belirterek, "Dünyada kural böyledir. Ayrıca güzelleştirme veya buna benzer projelerin, yeşil dokuyu esas alarak ve mevcut yeşil dokuya dokunulmadan yapılması gerektiğine inanıyoruz. Burada yapılan projeyle ilgili eksiklikler var. Zaten merkezde çok az yeşil alan var. İnsanların koştukları, nefes alabildikleri ve ağaçların gölgesinde oturdukları bir alana proje yapılması esas olarak yanlıştır." diye konuştu.