Antalya Döşemealtı Belediyesi, yeni 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylere ücretsiz ev projesi veriyor. Söz konusu projelerle kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modern ve çağdaş hale getirilmesi ön görülüyor.

Bölgenin mimarisine, kültür ve doğasına uygun olarak hazırlanan 3 farklı tip ve ebattaki projeler inşaat, makine ve elektrik mühendisleri tarafından hazırlandı. Belediyenin ücretsiz olarak verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşların inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapacağını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından temin edilebileceğini söyledi. Genç, “Tip projelerimizle vatandaşlarımızın konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapıları yapabilmeleri için tüm proje bedelini ortadan kaldırmış ve yatırım maliyetlerini de azaltmış oluyoruz.” dedi.

Döşemealtı Belediyesi tarafından hazırlanan tip 1 proje brüt alan 270 metrekare olup toplam 2 katlı. Birinci kat 100 metrekarelik depo-ahır, ikinci kat 3+1, 2 adet banyo, mutfak ve tuvaletten oluşuyor.

Brüt alanı 110 metrekare olan İkinci proje tek katlı olup 2+1, mutfak, banyo ve tuvalet bulunuyor. Üçüncü proje de 180 metrekare brüt alanda dubleks, 3+1, mutfak, banyo ve tuvalet olarak planlandı.