Bafra'da Yakıntaş Mahallesi sakinleri, imece usulü ile mahalleye telli ızgaralı kaldırım parke taşı döşedi.

Hafta sonunu mahallelerde değerlendiren Kaymakam Halis Arslan, Yakıntaş Mahallesi'ne giderek imece usulü ile yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Yakıntaş Mahallesi Muhtarı İsmail Çelebi, "Mahallemizin altyapı konusunda pek önem arz edecek bir sorunumuz yoktu. Kaymakamımız 1,5 ay önce mahallemizi ziyarete geldiğinde kendisinden kaldırım yapılması konusunda ihtiyaç olduğunu söylemiştik. Bunun üzerine Kaymakamımız Halis Arslan 'Ben taşı bulacağım ve siz de işçiliği yaparsanız söz' demişti. Bu isteğimizi geri çevirmedi ve çok kısa bir sürede bize malzeme desteği sağladı. Mahallemde bulunan ustalık yeteneğine sahip vatandaşlarla yapımına başladık. İmece usulü ile yaptığımız bu çalışmada bizlere yardımcı olan ve desteğini gösteren Kaymakamımız Halis Arslan’a kendim ve mahalle sakinlerimin adına teşekkür ediyorum." dedi.

Kaymakam Halis Arslan ise "Vatandaşlarımızla dayanışma içinde çalışıyoruz. Şu ana kadar ilçemizin 119 mahallesini tek tek gezerek eksiklikler konusunda notlarımızı aldık. Yakıntaş Mahallesi sakinleri bizden kaldırım yapılmasını istemişlerdi. Verdiğimiz söz üzerine çok kısa bir zamanda malzeme desteği sağladık ve mahallede bulunan sakinler de işçiliklerini yaptılar. İmece usulü ile yapılan bu çalışmalar bir örnek teşkil etmektedir." diye konuştu.