Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Mahir Kaynak, Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Taziyeleri, Prof Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve ailenin diğer fertleri kabul etti.

Mahir Kaynak, geçen yıl kısmi felç geçirmiş, geçtiğimiz gün de evinde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Kaynak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Mahir Kaynak için bugün Mimar Sinan Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi kızı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, damadı Lütfi Arıboğan, eşi Şükran Kaynak ve ailenin diğer yakınları taziyeleri kabul etti. Cenaze namazına İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, çok sayıda akademisyen ve gazeteci ile sevenleri katıldı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı da cenazeye çelenk gönderdi.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Cenaze namazının ardından Kaynak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu zabıta tarafından cenaze aracına taşındı. Kaynak, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.