Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili MahiÜnal sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sır Barajı’nda geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görüntülere ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yardımcısının görevlendirildiğini söyleyen Ünal “Biliyorsunuz son zamanlarda Sır Barajıyla ilgili sosyal medyada bir görüntü yayınlandı. Hemen harekete geçtik, Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum ile görüştük. Sayın bakanımız bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Gürpınar beyi bu konuda görevlendirdi. Zaten bunun öncesinde Çevre Şehircilik il müdürlüğümüz harekete geçmişti. Bugün ben Kahramanmaraş milletvekillerimize belediye başkanlarımıza ilgili raporu ilettim. Suyun temizliği ile ilgili bir sorunun olmadığı ODTÜ’de yapılan tetkiklerle ortaya çıktı. Ama renginde ortaya çıkan bu değişikliğin sebebine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı araştırmaları yapıyor.  “ dedi.

Ünal şöyle devam etti:

"Burada bir şeyin altını çizmek istiyorum. Biz gece gündüz çalışırken, gece gündüz gayret gösterirken birileri ellerinden bir kırbaç durmadan kırbaçlıyorlar. Siz bugüne kadar Kahramanmaraş için taş üstüne taş mı koydunuz? Ama iş sorunları istismar etmeye gelince, sorunlar üzerinden hakaret etmeye gelince üzerinize yok."