Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş hakkında “65 Bin Dev Öğrenci Projesi” kapsamında toplanan paralarla kendisine makam arabası aldığı iddiasıyla soruşturma açılması izni verildi.
Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’in “65 Bin Dev Öğrenci Projesi” parasıyla makam arabası aldığı iddiasına Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi tarafından soruşturma talep edilmiş ancak Amasya Valiliği bu talebi kabul etmemişti.
Amasya Valiliği tarafından alınan karara itiraz ettiklerini ve konuyu Samsun Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdıklarını belirten Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi Başkanı Kamil Terzi, “Mahkeme itirazımızı haklı bularak Hüseyin Güneş hakkında soruşturma açılması izni vermiştir.” dedi.
Samsun Bölge İdare Mahkemesi karar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dosyanın incelenmesinden; 4483 sayılı Kanun uyarınca yapılan ön inceleme ile kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verilmemiş ise de, ön inceleme dosyasındaki bilgi ve belgelerden kamu görevlisi ile isnat edilen eylem arasında illiyet bağının varlığı ve hazırlık soruşturması açılmasını gerekli kılacak yeterli kanıt bulunduğu anlatılmakla, aksine verilen kararda usul ve yasaya uyarlık görülmediğinden; Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi adına Kamil Terzi'nin itirazının kabulüne, Amasya Valiliği’nin soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararının bozulmasına, ilgili kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verilmesine, kararın ilgililere tebliğ edilmek üzere Amasya Valiliği'nce dosyanın gereği için yetkili ve görevli Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine, 4483 sayılı Kanun'un 9. maddesi uyarınca oybirliğiyle karar verildi.”