Sarıyer’de kaybolduktan sonra evlerinin yanındaki villanın havuzunda ölü bulunan Pamir Dikdik’in ölümüyle ilgili davada mahkeme, anne ve babaya yeteri kadar acı çektikleri gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar baba Serdar Dikdik ve anne Süverce Dikdik katıldı. Anne ve baba suçlamaları reddederek çocuklarına iyi bir aile olmaya çalıştıklarını kaydetti. Avukatları da ailenin çocuklarına özenle baktığını ifade ederek beraat verilmesini talep etti.

Mahkeme, Dikdik ailesine çocuklarının ölümü nedeniyle yeteri kadar acı çektikleri gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkeme, bu kararını TCK 22. maddenin 6 bendine (Taksirli hareket sonucu neden olunan netice, münhasıran failin kişisel ve ailevi durumu bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez; bilinçli taksir halinde verilecek ceza yarıdan altıda bire kadar indirilebilir) dayandırdı.

4 Nisan 2014’te meydana gelen olayda minik Pamir sabah saatlerinde evlerinden çıkarak kaybolmuştu. Basında ve sosyal medyada yer alması üzerine görevlilerle birlikte vatandaşlar da uzun süre Pamir’i aramıştı. Pamir’in cansız bedeni ertesi gün yan villanın havuzunda bulunmuştu.

İddianamede, olaydan birkaç gün önce de kaybolmasına rağmen ailesinin gerekli tedbirleri almadığı, olay günü salondan bahçeye açılan kilitli olmayan kapıdan çoçuğun evi terk ettiği ifade edildi. Ağır kusurlu oldukları öne sürülen anne ve baba hakkında istemeden ölüme neden olmak suçundan 6'şar yıl hapis cezası istendi.

Olaya ilişkin hazırlanan ilk iddianamede sadece anne şüpheli sıfatıyla yer almıştı. Ancak başsavcılık iddianameyi savcıya iade ederek bilirkişi raporu alınmasını da istemişti. İkinci iddianamede anneyle birlikte baba da şüpheli olarak yer aldı.