Ankara Sincan Adliyesi’nde akşam saatlerinde ilginç bir olay yaşandı. Avukatlarının taleplerini dinlemeyen mahkeme ara kararını açıkladı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme diğer ara kararları açıklamadan ve duruşma tutanağını kapatmadan solandan ayrıldı. Olayı tutanak altına alan avukatların duruşma salonunda bekleyişi devam ediyor.

Ankara Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’sı tutuklu 18 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasının görülmesine öğleden sonra başlandı. İddiaya göre tanıkların dinlenmesinin ardından savcı mütalaasını vererek tutuklu iki sanığın beraatını istedi. Savcının mütalaası üzerine mahkeme sanık avukatlarına söz hakkı vermeden ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, avukatların tepkisi üzerine sadece bir avukata söz vererek tahliye talebini aldı ve diğer avukatlar ile sanıkların söz talebini reddetti. Bunun üzerine mahkeme başkanı her iki üye hakime sormadan iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutukluluk kararını zapta yazdıran mahkeme başkanı diğer kararları yazdırmadan duruşma salonundan ayrıldı.

Bu davranış üzerine diğer ara kararları ve duruşma tarihini alamayan avukatlar duruşma salonundan ayrılmadı. Duruşma salonuna gelen kolluk kuvvetleri avukatlara ‘mahkeme başkanın emri ile sizi duruşma salonunda çıkarmaya geldik, lütfen bize zorluk çıkarmayın’ ifadelerini kullandı.

Avukatlar ayrıca yerde üzerinde tutukluluk incelemesinin ve verilecek olan duruşma tarihinin yer aldığı bir not bulduklarını ileri sürdü.

Avukatlar halen duruşma salonunda savunma yapmak için mahkeme heyetini bekliyor.