Almanya’da yaşayan Fazıl Yıldız kendisine haksız yere kesilen 1400 liralık trafik cezasını ödememek için verdiği 2 yıllık hukuk mücadelesi süresince 25 bin lirasından olduğunu söyledi. Aracı kullanın eşinin ehliyetine kesilen cezayı itirazları üzerine mahkemenin iptal ettiğini anlatan Yıldız, ancak araç sahibi olarak kendisine kesilen 1400 liralık cezanın ise iptal edilmemesini anlayamadığını ifade etti.

35 yıldır Almanya’da bulunan Fazlı Yıldız’ın Samsun’a geldiğinde kullanmak için aldığı aracı eşi Meryem Yıldız şehir içerisinde kullandığı sırada trafik kontrolünde ehliyeti olmadığı gerekçesiyle ceza kesildi. Fazlı Yıldız, "Eşim evden aceleyle çıktığı için ehliyetini o gün yanına almamış. Polise durumu izah ederek isterse evden ehliyeti alıp geleceğini söylemiş. Buna rağmen polis eşime, ‘sen yalan söylüyorsun’ deyip 'ehliyeti yok' diye 462 lira, ruhsat sahibi olarak bana da ‘ehliyetsiz birisine aracımı verdiğim’ gerekçesiyle 1400 lira ceza kesmiş. Eşim de ‘benim ehliyetim var, bu cezayı ödemem’ diyerek avukat tutup dava açtı. Yaklaşık 6 ay süren dava sonunda eşimin haklılığı ortaya çıktı ve ona kesilen ceza iptal oldu. Daha sonra Türkiye’ye geldim ve aracımı muayeneye götürdüm, bana orada 1 yıl önce kesilmiş ve ödenmemiş bir cezam olduğu söylendi. Ben de bunun üzerine yaptığım araştırmada eşime kesilen cezanın arkasından aynı polis bir de ruhsat sahibi olarak bana ceza kesmiş. Bu cezanın ihbarını da babamın oturduğu ilçedeki eve göndermiş. Oy pusulası göndermek için beni Almanya’da bulan devletimiz ceza makbuzunu benim yaz tatillerini geçirdiğim eve göndermiş, bir de itiraz için 7 gün süre vermiş." dedi.

Konuyla ilgili eşiyle birlikte birçok defa işini gücünü bırakarak Türkiye’ye geldiğini ve iki yıldır da hukuk mücadelesi verdiğini, vermeye de devam ettiğini kaydeden Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu süre zarfında 1400 liralık cezayı ödemek için dava açma, avukat parası, Almanya’dan Samsun’a gelip gitme yol parası ve çalışamadığım için alamadığım maaşlarımdan dolayı maddi zararım 25 bin lirayı geçti. Maddi zararın yanında bir de psikolojik olarak ailecek çöküntüye uğradık, evde huzurumuz kalmadı. Bütün yaşantımız alt üst oldu. Yaşadığımız haksızlık karşısında neredeyse hastanelik olacağız."

Ehliyete kesilen cezayı iptal için açtıkları mahkemeyi kazandıklarını vurgulayan Fazlı Yıldız, "Ehliyetsizlikten kesilen cezayı iptal ettirdik ama aynı suça binaen bana kesilen cezayı iptal ettiremedik. Açtığımız davada 1 hafta önce karar verildi. Hakim ceza kesildi, ödeyeceksiniz diyor. Ben de ‘ortada suç kalmadı, neden cezasını ödeyeceğim’ diyorum ama dinleyen yok. Bu ülkede hukuk kalmamış, bunun en somut örneği bu." diye konuştu.

Verilen mahkeme kararında hakimin dosyayı iyi incelemediğini iddia eden Yıldız, yeni bir dava daha açtığını, şimdi 1 -2 yıl da onun sonuçlanmasını bekleyeceğini, kesilen yanlış bir cezanın kabusları haline geldiğini söyledi.