Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi(GASKİ)'ye su ve atık ücretlerine yapılan yüzde 23,20 oranındaki zamdan dolayı açtığı davayı kazandıklarını söyledi. Şeker, vatandaşların kendilerinden haksız tahsil edilen zammı GASKİ'den geri istemeleri konusunda uyarıda bulundu.

1 Ağustos 2009 tarihinden geçerli olmak üzere su ve atık su ücretlerine yapılan yüzde 23,20 oranında artış yapılmasına ilişkin GASKİ Genel Kurulu kararı, CHP'li meclis üyesi Zeynel Güçyetmez’in açtığı dava sonucunda idari mahkeme tarafından iptal edilmişti. Mahkeme su zammının uygulanmaması konusunda GASKİ'yi haksız bulmasına rağmen karar temyiz edildi. Danıştay ise kararı onayladı. Açtığı dava sonucunda sonucunda su zammının haksız olduğu ve dava masraflarının Şeker'e ödenmesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Şeker, “Bu memleketteki yaşayan insanların su parası ödeyemeyecek insanların olduğunu biliyoruz. Yüzde 54 kayıp kaçak bedelini bu milletten almaya kimsenin hakkı yok. Elektrik parasını ödeyemeyen insanlar var. Suriyeli mültecilerden dolayı en düşük ev kirasının 500 liraya ulaştığı bir şehirde yaşıyoruz. Dolayısıyla bu şehirde belediyenin özellikle su ile ilgili çok ciddi zamlar yapmasını doğru bulmuyoruz. Enflasyonun yüzde 6-7 olduğunu iddia ediyorlar. Yaptıkları zam yüzde 30 civarlarında. Böyle bir anlayış olamaz. Bu davayı kazandık. Bütün vatandaşlarımızı bunları mutlaka bilsinler. GASKİ'ye başvurup geçmişte kendilerinden alınan haksız fazla zam yaptıkları parayı tekrar istesinler. Buna hakları var.” açıklamasında bulundu.