Merkez İlçe Çukurova Belediyesi’nin yaptığı Jurassic Park’la ilgili bazı vatandaşların ‘Betonlaşma olacak ve yeşil katledilecek’ iddialarıyla açtıkları davadan karar çıktı. Adana 2. İdare Mahkemesi ‘yürütmenin durdurulması’ talebiyle açılan davayı oy birliğiyle ‘Telafisi imkânsız zararların doğmayacağı ve hukuka açıkça aykırı bir durum da olmayacağı’ gerekçesiyle reddetti. Koşu ve yürüyüş parkurunun yenilendiği, yeşil dokunun korunup biraz daha geliştirildiği, sese ve harekete duyarlı dinazor maketleri ile masal okuyan ağaçların yer aldığı Jurassic Park, 3 Ekim 2015 Cumartesi günü törenle hizmete açılacak. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Açılan dava yasal dayanaktan yoksundur ve mahkeme en doğru kararı vermiştir.’’ dedi.

100. Yıl Mahallesi’ndeki Doğal Park-2 içerisinde 30 dönümlük alana yapılan Jurassic Park’ta mevcudu koruyarak, yeşilin daha da artacağını dolayısı ile endişelerin yersiz olduğunu ifade eden Çetin, “Dinazor maketlerinin yer alacağı bölgede açılan çukurlara ve park geneline Çukurova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 250 fidanın dikimi gerçekleştirildi. Alana yeryüzünde yaşamış dinazorların en büyüğü olan 62 metrekare büyüklüğünde 2 dinazor dahil çeşitli büyüklüklerde 55 tane dinazor maketi yerleştirildi. Maketlerin yanına çocukların hoşuna gideceği Masal Parkı, Çocuk Parkı, zıp zıp ve top havuzu da yapıldı. Çevreye duyarlı vatandaşlarımızın endişelerinin yersiz olduğunu söylemiştim. ‘Yeşil alan artacak ve betonlaşma olmayacak’ demiştim. Doğal Park şimdi daha yeşil oldu.’’ diye konuştu.

Açılışta sanatçı Atiye tarafından bir konser verilecek. Çevre il ve ilçelerden de yoğun ilgi görmesi beklenen Jurassic Park’ın gelirinin bir bölümü Çukurova Belediyesi’nin kasasına girecek ve park 15 yıl sonra tümüyle belediyeye devredilecek. Doğal Park-2’ye girişte eskiden olduğu gibi herhangi bir ücret alınmayacak. Ancak Jurassic Park bölümüne girişte sembolik bir ücret alınacak.