Samsun'a yaz tatili için gelen Alman ehliyeti sahibi gurbetçi vatandaşa mahkeme kararına rağmen 'ehliyeti yok' diye 462 lira ceza kesildiği faiziyle birlikte rakamın bin 800 liraya ortaya çıktı.

35 yıldır Alman'ya yaşayan ve yaz tatillerinde memleketi olan Samsun'a ailesiyle Fazıl Yıldız, tatil süresinde gezmek için kendisine bir otomobil aldığını söyledi. Geçen yıl kendisinin Almanya'da olduğu bir dönemde eşinin kullandığı aracı tarfik polislerinin rutin kontrol sırasında durdurarak ehliyet ve ruhsat kontrolü yaptığını hatırlatan Yıldız, "Polise ruhsatı veren eşim ehliyetinin evde olduğunu müsade etmesi halinde hemen getirebileceğini söylemiş. İsminden tarama yapmış ve ehliyet gözükmediğini bunun için ceza keseceğini söylemiş. Eşimde Alman ehliyeti sahibi olduğunu söylemesine rağmen polis memuru inanmamış ve eşime hiç ehliyeti olmadığı gerekçesiyle araç kullanmaktan ceza kesmiş. Biz kesilen cezaya hemen itiraz ettik. Eşim Alman ehliyetini mahkemeye sundu ve hakim eşime ehliyetsizlik nedeniyle kesilen cezayı iptal etti. Bizde bir oh çektik ve Almanya'ya döndük." dedi.

"ÖNCE CEZAYI ÖDE SONRA HAKKINI ARA"

Bir hafta önce Almanya'dan tekrar Samsun'a tatil için geri geldiğini belirten Fazıl Yıldız, "Aracımın muayenesini yaptırmak için muayene istasyonuna gittim. Burada plakaya kayıtlı bin 462 lira ceza kesildiği ve faiziyle birlikte tutarın bin 800 lira olduğu bana söylendi. Bende kendimden emin bir şekilde görevliye 'bir yanlışlık olduğunu' söylediğimde aracın muayenesinin bu şekilde yapılamayacağı tarafıma iletildi. Emniyete gidip araştırdığımda 'ehliyet almamış birisine aracımı vermek' suçundan 1 yıl önce ruhsat sahibi olarak tarafıma ceza kesildiğini söylediler. Bu cezayıda ödememi istediler. Bende onlara ortada bir suç olmadığını eşimin ehliyetini mahkemeye gösterdiğini hakiminde 'ehliyetsizlik suçundan' kesilen cezayı iptal ettiğini söyledim. Hatta elimdeki mahkeme kararını onlara göstermeme rağmen bana ısrarla 'ceza kesilmiş ödenmesi gerekiyor elimizden bir şey gelmez, önce cezayı öde sonra hakkını ara' dediler. İsnat edilen suç ortadan kalmış ama hala benden bu suçun karşılığı olan cezayı ödememi istiyorlar. Bu ülkede adalet, hukuk diye bir şey kalmamış. Eğer birisi çıksın ve bana Türkiye'de hukuk olduğunu ispat etsin bende 50 bin lira bağışlayacağım." diye konuştu.