Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şubesi başkan ve üyeleri, okul müdürleri başta olmak üzere açtıkları 100’den fazla davayı kazanmalarına rağmen mahkeme kararlarını uygulamayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bursa adliyesi önüne gelen Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Y. Selçuk Türkoğlu ve beraberindekiler burada yaptıkları basın açıklamasının ardından adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Y. Selçuk Türkoğlu, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında hukukun ayaklar altında olduğunu söyledi. Türkoğlu, “Bugün mahkeme kararlarını, Danıştay kararlarını uygulamayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Milli Eğitimin vekil müdürü Veli Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulunmak için burada buluştuk.” dedi.

BİNE YAKIN OKUL MÜDÜRÜ MAKAMINDAN EDİLDİ

Son bir buçuk yıla yakın haklarını aramak için pek çok eylem ve basın açıklaması yaptıklarını anlatan Türkoğlu, şunları kaydetti: “Bu süreçte verdiğimiz mücadele sırasında ‘hayır buradan bir şey çıkmaz’ diyenler bugün bu mücadele neticesinde açtığımız istisnasız her davayı kazandığımız halde mahkeme karalarını ne yazık ki uygulamıyorlar. Meselenin özeti şudur; siyasi iktidar kamunun bütün alanlarında kendisinden olmayan, kendisi gibi düşünmeyen, kedisine tabi ve kul olmayan hiç kimseyi ‘yaşatmayacağım, onların makamlarını ellerinden alacağım, hayatlarını zindan edeceğim’ diyor. Bununla alakalı da Bursa’da başta okul müdürleri olmak üzere bine yakın idareci geçtiğimiz bir yıl içinde işlerinden, aşlarından, okullarından hakları ile elde ettikleri makamlarından kelleleri koparılmak suretiyle kıyıma uğratılarak el çektirildi.”

Hukuk devletinde yapılması gerektiği gibi kendilerinin de meramlarını anlatmak için yürüyüşler ve eylem yapıp, mahkemeler açtıklarını anlatan Türkoğlu, dava açtıkları 100'ün üzerindeki okul müdürünü mahkemelerin haklı bulup kendilerine haksızlık yapıldığının onayladığını söyledi.

Selçuk Türkoğlu, şöyle devam etti: “Biz zannediyorduk ki bu mahkeme karalarından sonra idare, yani valilik, milli eğitim yeniden bu hakkı teslim edecek. Fakat ne yaptı sayın Münir Karaloğlu ve Sayın Milli Eğitim'in Vekil Müdürü Veli Sarıkaya, hukukun arkasından dolandı. Mahkeme kararlarını etkisizleştirdi ve mahkeme kararlarını alenen, açıkça uygulamadı. Bugün bu kararları uygulamayanlarla ilgili cumhuriyet savcılarını göreve davet etmek ve bu karaları uygulamayan ve Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesi ile birlikte görevini kötüye kullanan vali ve müdür vekili hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldik.”

Vali ve milli eğitim müdür vekilinden himmet, lütuf ve yardım değil, sadece mahkeme kararlarını uygulanmasını istediklerini belirten Selçuk Türkoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Biraz sonra bu adliyeye gireceğiz ve cumhuriyet savcılarına diyeceğiz ki; sizin meslektaşlarınızın verdiği kararları Münir Karaloğlu ve Veli Sarıkaya takmıyor, tanımıyor, hukuku kabul etmiyor, mahkeme kararlarını uygulamıyor. İşte sizin hukukçu arkadaşlarınızın, hakimlerin, mahkemelerin verdiği kararları uygulamayanları size şikayete geldik. ‘Bu sefer bari hukukun gereğini yapın’ diyeceğiz. Önce Allah'a, sonra hukuka bunları havale edeceğiz. Eğer biraz Allah korkunuz varsa, eğer biraz vicdanınız varsa, kuldan biraz utanıyorsanız bari mahkeme kararlarına uyun.” Selçuk Türkoğlu, ayrıca Bursa kamuoyundan da zulme ve ayrımcılığa uğrayan eğitimcilere sahip çıkmasını istedi.

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Y. Selçuk Türkoğlu, ve beraberindekiler basın açıklamasının ardından adliye binasına girerek vali ve milli eğitim müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.