Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR’larıyla mühimmat taşındığına ilişkin görüntüleri yayınlaması üzerine soruşturma başlatan savcılık söz konusu görüntüleri yayınlayan sitelere erişimin engellenmesi talebinde bulunmuştu. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin içeriklerin çıkarılmaması durumunda erişimin engellenmesi talebini kabul ettiği belirtildi.

Soruşturmayı başlatan Başsavcıvekili İrfan Fidan, nöbetçi sulh ceza hakimliğine başvurarak listesini belirttikleri sitelerde yayınlanan görüntülerin Türkiye’nin ulusal ve uluslar arası yararları ile milli güvenliği bakımından sakınca doğuracak nitelikte olduğunu kaydetti.

Savcılık yayınlarla ilgili, “Türkiye Cumhuriyeti devletine sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kuran tutuklu şüpheliler tarafından gerçeğe aykırı olarak oluşturulan kurgu doğrultusunda yapıldığı anlaşıldığından” ifadesini kullandı. Milli güvenlik ve kamu düzenin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi bakımından gecikmesinde sakınca bulunan acil yayınlar kapsamında içeriğe erişimin engellenmesini, içeriğin yayından çıkarılmaması durumunda da ilgili sitelere erişimin engellenmesini talep edildi.

Savcılığın başvurusunu değerlendiren İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nin bu talebi kabul ettiği kaydedildi.

Cumhuriyet gazetesi de dahil söz konusu görüntüleri yayınlayan sitelerin bu görüntüleri kaldırmamaları durumunda erişimlerinin engelleneceği belirtildi.