İstanbul Valiliği'nin Bakırköy’de yapmayı planladıkları konsere izin vermemesini protesto eden Grup Yorum üyeleri, kararın iptali için başvurdukları mahkeme önünde oturma eylemi yaptı.

Bakırköy Halk Pazarı’nda önümüzdeki Pazar günü Grup Yorum konserine İstanbul Valiliği’nden izin çıkmamıştı. Grubun avukatları kararın iptali için, Bahçelievler’deki İstanbul Bölge İdari Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Ancak konsere 3 gün kalmasına rağmen mahkemeden bir karar çıkmaması üzerine, Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek, Sultan Gökçek, Helin Bölek ve yanlarında bulunan 3 kişi mahkeme önünde oturma eylemi yaptı. ‘Konser yasağına son, adalet istiyoruz’ yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, “Meydanlar halka yasaklanamaz”, “Türküler susmaz halaylar sürer” şeklinde sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan İbrahim Gökçek, İstanbul ve Ankara konserleri her iki ilin valilikleri tarafından yasaklandı. 12 Nisan'da Bakırköy'de yapmak istediğimiz konsere getirdikleri yasak gerekçesiyle 28 Haziran'da yapacağımız konsere getirilen yasağın gerekçesi aynı. Diyorlar ki; 'Bu konser olursa, infial yaratacak, nefret ve kin ortaya çıkacak'. Bunların hepsi bahane. İstanbul Valisi ideolojik davranıp kendi siyasi görüşlerine sığmayan grubumuzu yasaklayarak susturmak istiyor.” dedi.

KARAR NE OLURSA OLSUN PAZAR GÜNÜ BAKIRKÖY’DE OLACAĞIZ

Yasağın kaldırılmaması durumunda İstanbul Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Gökçek, "Biz konserimizi yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Eğer yapamıyorsak, Bakırköy'ün tüm sokaklarında yapmaya çalışacağız. Yaşanacak her türlü olaydan, saldırıdan, atılacak gazdan biz değil İstanbul Valiliği ve Emniyeti sorumludur. Yasaklara boyun eğmeyeceğiz.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup üyeleri bina önünde oturarak beklemeye başladı. Oturma eylemi mesai bitimine kadar sürecek.