KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumlardan oluşan mehter takımı ve müzik grubu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında öğrenciler için sahne aldı. 

İlçede etkili olan sağanak nedeniyle bugüne ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Atatürk İlkokulu iş birliğinde düzenlendi. Bayram coşkusu yaşayan çocuklar, okul bahçesindeki etkinlikte çeşitli yarışmalara katıldı, şiirler okudu ve gönüllerince eğlendi. 

Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu mahkumlarından oluşan mehter takımı ve müzik grubu da törende yer aldı. Mahkumların söylediği şarkılara eşlik eden öğrenciler, daha sonra öğretmenleri ve velileriyle halay çekti. 

Ceza ve infaz kurumunda görevli öğretmen Fatih Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce kurulan mehter takımı ve müzik grubunun Türkiye'nin birçok kentinde düzenlenen etkinliklere katıldığını söyledi.

Mahkumların farkındalık oluşturan işler yaptığını dile getiren Aksu, "Ceza infaz kurumlarındaki iyileşmeleri halkımıza göstermeyi amaçlıyoruz. Bugün de çocuklarımızın bayram coşkusuna ortak olmak istedik" dedi.