Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, kendisinden habersiz ‘Mahmut Efendi Hazretleri Tanıtım Konferansları’ düzenleyen Fatih Medreseleri Vakfı ve Kağıthane Belediyesi’ne avukatı aracılığı ile ihtarda bulundu. İhtarda, özel hayatın gizliliğinin ve özel sırların ifşa edilmesinin kişilik haklarına saldırı olduğuna vurgu yapılarak, söz konusu konferansların derhal durdurulması istendi.

Fatih Medreseleri Vakfı, İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde ‘Mahmut Efendi Hazretleri Tanıtım Konferansları’ düzenleneceği duyurusu yaptı. Bu konferanslardan birinin de Kağıthane Kültür Merkezi’nde yapılacağı duyuruldu.

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi avukatı aracılığı ile ihtarda bulunarak söz konusu konferansların derhal durdurulmasını istedi. Fatih Medreseleri Vakfı ve Kağıthane Belediyesi’ne çekilen ihtarlarda, “Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi’nin izni ve onayı olmaksızın Kağıthane Kültür Merkezi’nde yapmayı ilan ettiğiniz konferansın iptal edilmesi, aynı şekilde kamuoyuna duyurulması, aksi taktirde yetkililer ve ilgililer hakkında suç duyurusu dahil yasal yollara başvurulacağının ihtaren bildirilmesidir” denildi.