Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal, kendisinin Gürsel Tekin’in yargılandığı dosyadan evrak çaldığı ve bunun karşılığında milletvekili yapıldığı iddialarını içeren tweetler ve haber nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adalet Sarayına gelen Tanal, savcılığa iki ayrı dilekçe verdi. Takvim Gazetesi’nin haber müdürü Mevlüt Yüksel’in Twitter hesabıdan kendisi hakkında iftira attığını söyleyen Tanal, “Şahsi hesabından benim Gürsel Tekin’in avukatı olduğum, onun dosyasından evrak çaldığım ve bunun karşılığında da milletvekili olduğum hususunda iddialarda bulunmuştu. Benim Tekin’in avukatlığını yaptığım doğrudur. Ancak bugüne kadar görevimi yaparken etmiş olduğumuz mesleki yeminin gereği ve hukuk ahlakı gereği hiçbir dosyada ne evrak çaldım ne böyle bir suç işledim ne de böyle bir ahlaksız işlemine teşebbüste bulundum. Yani bu tamamen bir iftiradır ve bu iftira nedeniyle adı geçen kişi hakkında suç uydurma, iftiradan dolayı suç duyurusunda bulundum. Bu konuda tazminata ilişkin haklarımı da saklı tuttum.” dedi.

Güneş gazetesinin de aynı içerikli manşetten haber yaptığını kaydeden Tanal, “Manşetten ‘Aşkı Mahmut’ başlığıyla bu evrakın dosyadan kaybolması nedeniyle Gürsel Tekin’in beraat ettiği, kayıp dosya nedeniyle diyet karşılığında Mahmut Tanal’ın milletvekili yapıldığı hususundadır. Beni milletvekili yapan halktır.” diye konuştu.

Bugüne kadar AK Parti’nin kendisini TBMM’de susturamadığını ifade eden Tanal, “Caddelerde TOMA’larıyla durduramadılar. Türkiye’de ne kadar insan hakları ihlali varsa rengine, kimliğine, dinine, felsefi düşüncesine, vatandaşlığına, ırkına ve cinsiyetine bakmaksızın nerede bir mağduriyet varsa onların sesi oldum. O haksızlıklarla mücadele ettim. Bu nedenle buna tahammül edemeyen havuz medyası ve iktidarın yandaşları bu süreç içerisinde gerek ön seçim olması nedeniyle ve aynı zamanda seçimlere az bir süre kala hedef tahtasına oturtarak hem yargıyı itibarsızlaştırıyorlar, milletvekili olarak şahsiyetimizi, kişiliğimizi, partimizi itibarsızlaştırıyorlar. Bunun hesabını yargı önünde soracağız. Bunu da yaparken aynı zamanda ilk önce haber kaynağı üzerine mal varlığı olmayan gazeteler adına bu haberleri yapıyorlar ki açacağımız tazminat davalarında o tazminatı tahsil edemeyelim diye. Bu da düşündürücü.” ifadelerini kullandı.

Yargının tarafsız ve bağımsız olması gerektiği gibi basının da tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Tanal, “4. kuvvet olması nedeniyle basının da basın ilke ve ahlakı çerçevesinde tarafız ve bağımsız olması gerekirken maalesef bir yerden besleniyorlar. Bu şekilde beslenme ile bize saldırıyorlar.” dedi.

Tanal, savcılığa verdiği dilekçelerinde Yüksel ile birlikte aynı içerikli haberi paylaşan internet sitelerinin sorumluları, Güneş ve Sabah sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. Tanal ile birlikte Gürsel Tekin de bu kişilerden şikayetçi oldu.