Küçükçekmece TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeleri mevkisinde kimliği belirsiz kişilerin silahla ateş etmesi polisi alarma geçirdi. Polise yönelik silahlı saldırı ihtimali üzerine olay yerine çok sayıda polis ve özel harekat ekibi sevk edildi. Kimliği belirsiz şahıslar, denetim istasyonundaki güvenlik görevlilerinin silahla karşılık vermesi üzerine kaçtı.

Olay, TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeleri Yol Kenarı Denetim İstasyonu önünde saat 00.00 sıralarında meydana geldi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre kimliği belirsiz kişiler, TIR park alanında bekleyen TIR’lardan hırsızlık yapmaya çalıştı. TIR şoförlerinin fark etmesi üzerine taraflar arasında kavga çıktı. Hırsızlık zanlıları, TIR’ sürücülerinin elinden kurtulmak için silahla havaya ateş etti. Yol Kenarı Denetim İstasyonu’nun güvenlik görevlilerinin de silahla karşılık vermesi üzerine şüpheliler geldikleri arca binerek olay yerinden kaçtı. Olay yeri yakınında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Şehit Şakir Koç İstasyon Amirliği bulunması ve ilk ihbarlarda polise yönelik saldırı gerçekleştiğinin bildirilmesi üzerine polis ekipleri alarma geçti. Olay yerine zırhı polis araçları ve özel harekat polisleri sevk edildi. Olay yerini emniyet şeridiyle kapatan polis ekipleri, kaçan şahısları yakalamak için çevrede çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri de delil çalışması yaptı.

Denetim istasyonunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Yılmaz Evren, şüphelilerin silahla ateş ettiğini kendisinin de silahla karşılık verdiğini söyledi. Şahısların gri bir araçla olay yerinden kaçtığını aktaran Evren, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etti. İstasyonda çalışan Gökhan Ertekin de silah seslerini duyunca çok korktuklarını dile getirdi. Ertekin, korkudan kendilerini içeri attıklarını belirtti.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.