Antalya Demokrat Avukatlar ve Hukukta Birlik Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, siyasi iktidarın, makul şüphe baskınlarıyla 'biz de daha yıkılmadık algısıyla kuyruğu dik tutma çabası' içinde olduklarını söyledi. Gündoğdu, "Birileri 7 Haziran'da sandıkta kaybolmalarına karşı çıkardıkları torba yasaların varlığını sürdürmek için yaptıkları algı operasyonlarıyla kamuoyunu biz yıkılmadık görüntüsü vermeye çalışıyorlar." dedi.

Gündoğdu, Antalya Aksu'da yaptığı açıklamada, 18 aydır ülkede hayata geçirilen hukuksuz uygulamaların başta Avrupa Birliği olmak üzere dünyada itibarının sıfırlandığını ifade etti.

Merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in gerek yeğenlerinin yargılanmasında gerekse başka yargılama davalarında hiç bir zaman yargıçlara baskı yapmamasının günümüz hakim, savcı ve ülkeyi yönetenlere ibret olması gerektiğini belirten Av. Gündoğdu, bugün hukuk linç edilirken, verdikleri mahkeme kararıyla kendi meslektaşları düzmece gerekçelerle hapse atılırken sesini çıkarmayan yargıçların yakın bir gelecekte kendi çocuklarını ve eşlerinin yüzlerine bakamayacaklarını çok iyi bilmeleri gerektiğini kaydetti.

7 Haziran seçimleri sonucunda AK Parti iktidarının sandıktan tek başına iktidar olma yetkisi alamadığı için halkın yüzde 60'nın siyasi keyfiliğe dur dediğinin altını çizen Gündoğdu, "İktidarın bugün hiç bir yaptırım gücü olmamasına rağmen tek başlarına iktidardarmışlar gibi korsan atamalara imza atıyorlar. 7 Haziran'dan sonra yürütmenin gücünü yasama almıştır. Ülkeyi yönetme iradesi Meclis'tedir. Siyasi iktidarın yaptığı bütün atamalara korsandır ve yok hükmündedir." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Antalya'da öğrenci yetiştirmede en prestijli ve en güvenilir hayır kurumlarından biri olan Resanet Gençlik Vafkı ve vakıf görevlilerinin evlerine makul şüphe baskınını kınadığını belirten Av. Gündoğdu, bu tür uygulamaların tek parti döneminde yapılmış uygulamalar olduğunu, aradan yıllar geçse de statükocu zihniyette sadece aktörlerin değiştiğinin ne bir şekilde görüldüğünün altını çizdi.

'RASANET GENÇLİK VAKFINA YAPILAN OPERASYON UTANÇ VERİCİ'

Rasanet Gençlik Vakfı'nın isminde olduğu gibi Antalya'dan ülkede sağlam karakterli çok sayıda öğrencinin okumasına vesile olduğu için gurur duyulması gereken bir vakıf olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Makul şüphe gerekçesiyle vakfa yapılan baskın ülkede hukukun ayaklar altına alındığını ne boyuta vardığını gösteriyor. Toroslar'da dar gelirli ailelerin çocuklarının okumasına yardımcı olan Resanet Gençlik Vakfı'na ağır namlulu silahlarla baskın yapılması 21. yüzyıl Türkiyesi'nin bir utanç vesikasıdır. Vakıf baskınıyla sulh ceza hakimliklerinin kiminde elinde sopa olduğunu bir kez deha açık bir şekilde göstermiştir. Vakfa yapılan bu utanç verici kanun dışı hukuksuz baskını yapanlar ülke normalleştiğinde hem utanacaklar hem de bağımsız yargı karşısında hesap vereceklerdir. Vakfın yöneticileri Antalya'nın en saygın insanlarıdır. Vakfa baskının Ramazan ayını ilk günü yapılması da manidar bir durum. Baskın tamamen siyasidir. Süreli yapılan kin ve nefret operasyonunun farklı versiyonudur." ifadesinde bulundu.