Malatya Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Ali Yalçın, mevcut hükümet milletvekillerinin seçimler öncesi millete söz verdiğini, seçim sonrası vaatlerini unuttuklarını söyledi.

Dr. Ali Yalçın, seçim çalışmaları kapsamında esnaflar ile işadamlarını ziyaret etti. İş dünyasının sorunlarını dinleyen Yalçın, seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Yalçın’ın ziyaret ettiği tekstilci işadamı Recep Kaymaz, Pütürge’deki köylerine AK Partili siyasetçilerden seçimler öncesi yol yapılması ile içme suyu sağlanmasını istediğini ifade etti. 33 yaşında olduğunu anlatan Kaymaz, bugüne kadar köyüne hizmet yapılmadığını dile getirdi. Kaymaz, şöyle devam etti: "Ben 33 yaşındayım bugüne kadar köyümüze hizmet yapıldığını ne gördüm ne de duydum. Bundan sonra yapılmasını istiyorum dediğimde onlar da bana yapacaklarına dair söz verdiler. Seçimler bitti, biz unutulduk. Ahmet Çakır Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Ahmet Çakır ile Kitap Fuarında karşılaşınca kendisine bizim köyle ilgili verdiği sözü hatırlattığımda 'Burası yeri değil' dedi. Şimdiki seçimlerden dolayı Göztepe Mahallesindeki toplantılarına gittim. Toplantı dağıldıktan sonra Öznur Çalık'ın arabasının önünde durdum. Sayın vekilim bana yolumuzu ve suyumuzu halledeceğinize söz vermiştiniz, dedim. Yazıcısını çağırdı, Recep beyin numarasını alın cumartesi günü kesinlikle arayın dedi. Cumartesi günü sabahtan akşama kadar beni arasınlar, bilgi versinler diye bekledim. Kimse beni aramadı. Bana söz verildikten sonra ben bu sözün arkasında giderim. Başbakana kadar ulaşıp bizim milletvekillerimizin verdikleri sözün arkasında dursunlar diye görüşeceğim.”

Dr. Ali Yalçın da seçim sürecinde gittiği birçok yerde aynı serzenişleri duyduğunu söyledi. İktidar milletvekillerinin vatandaşlara seçimler öncesi verdiği sözleri daha sonra unuttuklarına işaret eden Yalçın, milletin hafızasının kalıcı olmadığını zanneden siyaset mantığının, aklının, yönteminin bitmesi gerektiğini dile getirdi. Yalçın, “Recep beyin olayında olduğu gibi yapmayacağınız şeyleri niye söylüyorsunuz, vatandaşı niye kandırıyorsunuz? Siz vatandaşı kandırmıyorsunuz, siz kendinizi aldatıyorsunuz. Bunca yıldır yerine getirilmeyen taahhütler, unutulmuşluklar bir soğukluğa da sebep oluyor. Bunun farkındayız. Umarım ki bu seçim sürecinde gerçekten yüzü halka dönük, halkın sorunlarıyla hemhal olan, halkın dertlerini kendi dertleri olarak gören, inanan yeni süreçler ve değişimler yaşayacağız." dedi.

Malatya'da 3 ayda 30 fabrikanın kapandığını açıklayan Yalçın, iş yeri sahiplerinin ziyaret ederek tepkilerini sandığa yansıtmalarını istedi.