Malatya Barosu Başkanı Enver Han, “İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nda, idareye yani kaymakamlarımıza ve valilerimize, acele hallerde gözaltı yetkisi verme kararının tanınmış olması, bence kuvvetler ayrılığı ilkesinin ihlali anlamına gelecektir.” dedi.

Malatya Barosu Başkanı Enver Han, TBMM'de bu hafta görüşülecek iç güvenlik paketine ilişkin açıklamalarda bulundu. İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nda çekince duydukları sıkıntılı maddeler olduğunu belirten Han, bunların, özgürlüklerin engellenmemesi için biran önce yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Han, "İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nda çekince duyduğumuz sıkıntılı maddeler var. Bunların, özgürlüklerin engellenmemesi için biran önce yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Meclis gündeminde bulunan, şu anda yasalaşması beklenen İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nda, idareye yani kaymakamlarımıza ve valilerimize acele hallerde gözaltı yetkisini verme kararının tanınmış olması, bence kuvvetler ayrılığı ilkesinin ihlali anlamına gelecektir. Bu bağlamda, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın yeniden elden geçirilip, özgürlükleri ve hukukun üstünlüğünü ihlal etmeyecek şekilde tesis etmesini talep etmekteyiz." diye konuştu.

Han, Meclis gündeminde olan ihtisas mahkemelerinin kurulmasına ilişkin yasa tasarısını da eleştirdi. Malatya Barosu Başkanlığı olarak özel yetkili mahkeme, devlet güvenlik mahkemesi statüsünde bir ihtisas mahkemesinin kurulmasını istemediklerinin altını çizen Han, bundan en kısa sürede geri dönülmesini talep etti.