Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Esra Genç, Özgecan Aslan vakası dahil kadına yönelik her türlü şiddet, taciz ve tecavüz olayına müdahil olacaklarını belirtti.

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın öldürülmesine Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu da tepki gösterdi. Komisyon üyesi avukatlar, Malatya Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaparak Özgecan’ın hunharca öldürülmesini kınadı. Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Esra Genç, burada yaptığı açıklamada, 20 yaşındaki Özgecan’ın sadece kadın olduğu için vahşice katledildiğini ifade etti. Kadına yönelik şiddete çözüm bulunmadığına işaret eden Genç, şöyle devam etti:

“Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçları yıllardır defalarca dile getirilmesine, kadınlarla erkekler arası fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil olarak önlem alınması gerektiği belirtilmesine rağmen, önümüze çıkan acı gerçek sorunun çözümünde, 17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilen Türk Medeni Kanunu’dan bu yana bir arpa boyu yol alınamamış olduğunu göstermektedir."

Kadınlara yönelik saldırıların önlenmesi için kadına bakış açısının düzeltilmesi ile mümkün olduğunu savunan Genç, “Kadın önce insandır; kadınların dolmuşa bindiğinde şoförün kapıyı kapatıp, gaza basarak ıssız bir yere götüreceği korkusuna kapılmadan, bu korku yüzünden tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmadan, ıssız bir sokakta iki adımda bir arkasına tedirginlikle bakmadan, arkasından gelen kişinin adımlarının temposuna kulak kesmeden, yanından geçen birisinin kendisine taciz edebileceği endişesi olmadan, evde, sokakta, iş yerinde güvenle yaşayabilmesi temel hakkıdır.” dedi.

Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak Özgecan Aslan olayına müdahil olacaklarını söyleyen Genç, kadına yönelik her türlü şiddet sonlanıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.