Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır’daki terör saldırıları, Malatya’da yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Ülkü Ocakları öncülüğünde başlatılan protesto çerçevesinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, MHP Malatya İl Başkanlığı'nda toplandı. Kol kola girerek yürüyen vatandaşlar, İnönü Caddesi'nden Malatya Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Ellerine Türk bayrakları alan vatandaşlar, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar attı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen kalabalık, burada İstiklal Marşı’nı okudu. Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca, burada yaptığı açıklamada, çözüm süreci kapsamında yapılan eylemleri yanlış olarak eleştirdiklerini, zamanın kendilerini haklı çıkardığını belirterek “Zaman, ülkücü milliyetçi düşünceyi bir kez daha haklı çıkarmıştır. Biz ‘uyardık’ demek istemiyoruz ancak tarihin tecrübesine dayanarak zamanın ruhuna doğru okuyan milliyetçi düşünce yaşananları da öngörme haklılığına bir kez daha erişmiştir” dedi.

Karaca, ülkücü hareketin var olduğu sürece Türkiye'nin bölünemeyeceğini vurguladı. MHP İl Başkanı Mehmet Erdem de vatandaşları provokasyonlara karşı uyardı. Yapılan yürüyüşe gölge düşmemesi gerektiğinin altını çizen Erdem, “Bu yürüyüşe gölge düşürecek bir hareket olmamalı” diye konuştu.

Yapılan duanın ardından kalabalık dağıldı.

'ÇÖZÜM SÜRECİ YOKTU, BİZİ KANDIRIYORLAR'
Grubun dağılırken polis eşi olduğunu belirten ve ismini vermeyen bir kadın, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kurban kesmesinler. Çünkü çok şehit verdik. Biz her şeyiyle kurban yolladık onların adına. Eğer şehitlerin annelerini düşünüyorlarsa 'vur' emri yıllar önce verilecekti. Şimdi ne yapalım. İşe yaramaz vur emri şimdi. Ben burada oturuyorum. Cumhurbaşkanı da başbakanı da gelsin asla da oy vermeyeceğim. Verene de asla hakkımı helal etmeyeceğim. Çözüm süreci mi vardı? Hayır, öyle bir şey yoktu ki. Bizi kandırıyorlar. Zenginin çocukları şehit oldu mu hiç? Hiç gördün mü zenginin evine şehit gittiğini? Başbakan ve cumhurbaşkanının oğlu gitsinler” şeklinde konuştu.

HDP İL BİNASINA SALDIRI GİRİŞİMİ
Yürüyüş bittikten bir süre sonra kalabalıktan ayrılan bir grup, HDP Malatya İl Başkanlığı binasına saldırmak istedi. Halep Caddesi’ndeki parti binasına koşan kişiler, polisin biber gazlı müdahalesiyle durdu.