Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden havalanan 2 savaş uçağı, Akçadağ ilçesinin İkinciler köyü yakınlarında havada çarpıştı. Çarpışma sonucu 2 askeri personel şehit oldu. İki personelin de arama çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden havalanan iki savaş uçağı, saat 19.40 sıralarında Akçadağ ilçesi İkinciler köyü yakınlarında düştü. İlk bilgilere göre, 2 asker şehit oldu. Kazanın ardından bölgeye kurtarma ekipleri ile çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

EFKAN ALA: İKİ PİLOT ŞEHİT OLDU, İKİSİ HAKKINDA BİLGİ YOK

İçişleri Bakanı Efkan Ala, düşen uçaklarla ilgili Meclis'te açıklama yaptı. Ala, uçağının düşmesi sonucu iki pilotun şehit olduğunu, ikisinin hakkında ise bilgi olmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düşen uçakları Bakan Efkan Ala’ya sordu. Ala, kısaca şu açıklamayı yaptı: "Maalesef bugün akşamüstü Malatya’dan havalanan iki savaş uçağımız, daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma Komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada, kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, şehitlerimizden ikisinin, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu, diğer ikisi hakkında bilgi yok. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim."