Malatya'da, Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki saldırıyı protesto etmek isteyen bir grup, Türk bayraklarıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya İl Başkanlığı binasına yürüdü. Terör olaylarına tepki gösteren vatandaşları polis durdurdu.

Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit olduğu terör saldırısı Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Malatya'da da protesto edildi. İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla İnönü Caddesi’nde trafiği tek yönlü kapattı. Araçlarına Türk bayrakları asan sürücüler de korna çalarak gruba destek verdi. Soykan Meydanı’ndan İnönü Caddesi’ni takip ederek Emeksiz Kavşağı’na kadar yürüyen grup, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar attı. Daha sonra kalabalık, aniden HDP Malatya İl Başkanlığı binasına yürümek istedi. Koşarak Halep Caddesi’ne yönelen grubu polis durdurdu. HDP il binasının olduğu caddeyi güvenlik çemberine alan polis ekipleri, grubun geçişine izin vermedi.

Bu arada gruptan 2 kişi, HDP İl Başkanlığı binasının giriş kapısı ile aynı binada bulunan Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) kapısına Türk bayrağı astı.

Kalabalık, okunan İstiklal Marşı'nın ardından dağıldı.