Malatya’da bir araya gelen grup, Ankara’da onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bombalı saldırıya tepki gösterdi. Eylemde, ‘Hükümet istifa’ sloganı atıldı.

İnönü Caddesi PTT binası önünde bir araya gelen kalabalık bir grup, Ankara’daki bombalı saldırıya tepki eylemi gerçekleştirdi. KESK, Eğitim-Sen, Pir Sultan Abdal Derneği, HDP gibi sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerin desteklediği eylemde ‘Savaşa inat barış’, ‘Emekçiler savaşa direniyor’, ‘Faşizme teslim olmayacağız’ şeklinde pankartlar açılarak ‘savaşa hayır barış hemen şimdi’, ‘Gün gelecek AKP halka hesap verecek’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’, ‘Hükümet istifa’ şeklinde sloganlar atıldı. Grup, Ankara’da hayatını kaybeden ve yaralananlar için 2 dakikalık saygı duruşu yaptı.

Eylemde Eğitim Sen Malatya Şube Sekreteri Özlem Şaş, grup adına basın açıklaması yaptı. Ankara’daki katliamın ve ölümlerin siyasi sorumluları belli olduğunu belirten Şaş, saldırıyı lanetlediklerini ifade etti.

Şaş, şöyle devam etti: “Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek iktidarın savaş politikalarına karşı, 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!' diyerek barış talebiyle başlayan yürüyüş sırasında peş peşe iki bomba patlatılmıştır. Patlamanın hemen ardından polisin gaz bombalı saldırısı nedeniyle yaralılara zamanında müdahale edilememiştir. Polisin bu tutumu, katliamı gerçekleştirenlerin amacına ulaşmasına güvenlik güçlerince nasıl göz yumulduğunu açıkça göstermektedir.“

Katliamın asıl sorumlusunun 7 Haziran seçimlerinden beklediği sonucu alamayan hükümet olduğuna işaret eden Şaş, “Bugün Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak ‘oy avcılığı’ yapanlar, katliamın asıl sorumlularıdır. Ankara’da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar, bugün Türkiye’nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur. KESK, olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, 'İnadına barış' diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Grup daha sonra 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi sırasında ‘Savaşa inat barış’ pankartı üzerine karanfil bırakıldı.