MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nu ziyaret eden Kahramanmaraş Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği üyeleri Bilal Odunkıran, Atilla Sarı Yıldız, Halit Alcı, Hasan Seyithanoğlu, Erdal Bacak, M. Nedim varol, Haruz Ahraz ve Metin Baytürk, Kahramanmaraş'ta vergi mahkemesi olmayışının çeşitli sıkıntılara neden olduğunu belirterek, vergi mahkemesi kurulmasını istediler.

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ziyaretten çok memnun kaldığını ifade ederek, bu konuyu da gündeme taşıyarak Adalet Bakanlığı'na soru önergesi verdiğini söyledi.

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, soru önergesinde Kahramanmaraş'ta İdare ve Vergi Mahkemesi olmayışının çeşitli mağduriyetlere neden olduğuna işaret ederek, bu davalar için vatandaşları sık sık Gaziantep'e gitmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması için TBMM Başkanlığı'na vermiş olduğu soru önergesinde ayrıca şu sözlere yer verdiğini açıkladı:

 

“2010 yılı verilerine göre; Gaziantep 1. İdare Mahkemesi'ne 413, Gaziantep 2. İdare Mahkemesi'ne 359, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne 75 ve Gaziantep 1. Vergi Mahkemesi'ne de 436 adet dava açılmıştır. Kahramanmaraş'ta İdare ve Vergi Mahkemesi açmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır? Kahramanmaraş'ta bugüne kadar İdare ve Vergi Mahkemesi açılmayışının başlıca sebepleri nelerdir? Niçin açılamamıştır?”