Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, birlikte canlı yayına çıkma teklifinde bulunarak, 'çerez' maliyetini anlatmasını istedi.

CHP Gaziantep Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şeker, Maliye Bakanı Şimşek'in de kendisi gibi 1. sıra milletvekili adayı olduğunu hatırlattı. Şeker, şunları söyledi: “Eşit koşullardayız. Hodri meydan. Hangi televizyona diyorsa, yandaş, yandaş olmayan, kendilerini seven havuz medyası, hangisini diyorlarsa oraya çıkabiliriz. Hangisinde karşımıza çıkacaksa, bize bu 'çerez'in maliyetini bir anlatsın. Türkiye'de neler oluyor bir anlatsın. 150 bini aşkın makam aracının olduğu bir ülkeyi bize anlatsın. 3 milyar doların üstünde makam araçlarına para haracandığını, bunların da bu halkın cebinden çıktığını bize anlatsın. 'Kaynak yok' diyenler, 'kaynak bu ülkenin insanlarıdır' diyenler çıksın bize bu kaynağın hesabını sorsun."

Şimşek'in donanımlı ve eğitimli olduğunu vurgulayan Şeker, “İngiltere'de uzun süre kalmıştır, bilgi ve becerisi ekonomi konusunda çok ciddidir. Ben de bir tıp doktoru olarak kendisine buradan sesleniyorum. Hangi televizyonda diyorsa, hodri meydan, kendisiyle karşılaşmaya hazırız. Bu ülkenin asgari ücretle geçinen insanlarının ayın sonunu nasıl getirdiğini çok iyi biliyoruz. Bu insanlarla dalga geçmeye kimsenin hakkı yok.” açıklamasında bulundu.

MEHMET GÖRMEZ MERT BİRİ, MERCEDES'İ DE, UÇAĞI DA KABUL ETMEZ

Son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilecek Mercedes marka araçla başlayan tartışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şeker, şunları kaydetti: “Diyanet İşler Başkanlığı bu ülkenin en önemli kurumlarından birisidir. Türkiye'de dinin organizasyonunda, dinin başkaları tarafından kullanılmasını engellemek amacıyla kurulmuş, insanlara dinlerini anlatmak amacıyla, onu öğrenmeleri amacıyla kurulmuş bir Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu ülkede tartışma konusu olması bizi gerçekten üzüyor. Gerek bir Mercedes araç alarak, hatta bununla yetinmeyip bir de 'uçak alalım' diye Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları var. Bunlar utanç verici. Ben sayın Görmez'in Gaziantepli olduğunu, mert bir insan olduğunu, dindar bir insan olduğunu biliyorum. İyi bir Müslüman olduğunu biliyorum. Ne Mercedes'i ne de uçağı kabul etmeyeceğini biliyorum. Bu konuda tereddütüm yok.”