Büro Memur-Sen, Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikaları (BES) üyesi bir grup maliyeci, özlük hakları ile ücretlerinin düzeltilmesi için İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önüne eylem yaptı. Türk Büro-Sen ve BES yöneticileri eylem sırasında tartışınca iki sendika farklı yerlerde basın açıklaması yapmak zorunda kaldı.

Vergi dairelerinde çalışan bazı memurlar, özlük haklarının iyileştirilmesi ve ücret adaletsizliğinin giderilmesi için Fatih Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Vergi Dairesi önünde toplandı. ‘Kira yardımı istiyoruz’, ‘Ücret adaletsizliğine son verin’, ‘Eşit işe eşit ücret’, ‘Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz’, yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, ‘Ücrette adalet istiyoruz’, ‘Ücretli köle olmayacağız’, ‘Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek’ şeklinde slogan attı. 3 sendika temsilcileri açıklama yapmak için ortak bir şekilde kameraların karşısına geçti.

BES yöneticisi Salih Aksoy özlük haklarının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Aksoy’un yaptığı açıklama sırasında BES yöneticileri ile Türk Büro Sen yöneticileri tartıştı. Bunun üzerine Türk Büro Sen yöneticisi Bayram Ali Orman açıklamayı farklı bir yerde yaptı.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nda çalışanların büyük hak kayıplarına uğradığını belirten Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro Sen 2 nolu Şube Başkanı Bayram Ali Orman, “Bu hak kayıplarını geri istiyoruz. Mesai ücretleri ortadan kaldırıldı. Ücret adaletsizliği yapıldı. Bir gecede memurlar müfettiş yapıldı. Uzman diye bir kadro istihdam edildi. 20-30 yıl burada çalışan arkadaşımızdan 850 TL daha fazla para alıyorlar. İşi öğreten bizim arkadaşımız. Bizim arkadaşlarımız da üniversite mezunu ama uzman olamadılar. Uzmanlık sınavının açılmasını istiyoruz.” dedi.

Sendikalar arasında yaşanan tartışmaya açıklık getiren Orman, “Biz ortak bir konsorsiyum kurmuştuk. Ortak konsorsiyumda bir arkadaşımızın basın açıklaması yapması gerekiyordu. Ama o arkadaşımız buna müsaade etmedi. Mikrofonu bırakmak istemediler. Tepki olsun diye biz de burada açıklama yaptık.” diye konuştu.

BES yöneticisi Salih Aksoy ise, “Buradaki arkadaşların neden böyle yaptığını bilemiyorum. Ama tabanda biriz. Yönetici arkadaşların tavrını bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Grup açılamanın ardından olaysız dağıldı.