Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne tatil dönüşü öksürük şikayeti ile müracaat eden Nimet Yılmaz (59) 4 gün sonra hayatını kaybetti. Yılmaz'ın yakınları hastalarının domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiğini ileri sürerek, yetkililerin bu konuyu gizlemeye çalıştıklarını iddia etti.

Eşi ile tatil için gittiği Antalya'dan dönüşte öksürük şikayeti başlayan Nimet Yılmaz (59) yakınlarının telkini ile Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan muayenede 'önemli bir hastalığı yok' denilen Yılmaz, takılan serumun ardından evine gönderildi. Ancak şikayetlerinin artması üzerine yakınları tarafından ertesi gün yine aynı hastaneye götürülen Nimet Yılmaz ileri derece zatürre şüphesi ile hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Durumu iyileşmek yerine sürekli kötüleşen Yılmaz 4 günün ardından hayatını kaybetti.

Yılmaz'ın cenazesi bugün Maltepe Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından yakınları tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Cami bahçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yılmaz'ın ağabeyi Mahmut Yılmaz, kardeşinin eşi Mustafa Yılmaz ile birlikte Antalya'da yaptıkları tatilden döndükten sonra öksürük şikayete ile Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne gittiğini, burada kardeşine serum taktıktan sonra 'hiç bir şeyin yok' denilerek eve gönderildiğini belirtti.

Yılmaz, şunları söyledi: “Öksürüğü devam ettiği için ertesi gün tekrar Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürdük. Bu defa yapılan muayenesinde kardeşimin zatürre olduğunu söylediler. Önce ciğerlerinin yüzde 60 oranında dolu olduğunu söylediler. Aynı akşam ise ciğerlerinin yüzde 85 oranında dolu olduğunu söyleyerek yoğun bakıma aldılar. Ondan sonra da tahlil yapmalarına rağmen bir buçuk gün boyunca virüsün türünü tespit edemediler. Bir buçuk gün sonra gelen tahlil sonuçlarında hastalığın domuz gribinin başka bir versiyonu olduğunu söyleyerek bizden kandaki karbonmonoksiti temizleyen bir makine almamızı istediler ancak kardeşimi bir saat içinde kaybettik.”

Nimet Yılmaz'ın damadı Ali Koçer de kayınvalidesini öksürük ve üşüme şikayeti ile Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürdüğünü belirterek şunları söyledi; “Burada anneme bir serum taktıktan sonra eve yolladılar ertesi gün şikayetleri devam ettiği için Maltepe Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne gittik. Acil serviste görevli doktor annemin iyi olduğunu söyledi, ancak biz tükürüğünden kan gelmeye başladığını söyleyince bunun tahrişten olabileceğini söyledi. Biz yine eve gittik ama güvenmediğim için uzman bir doktorun görmesi için yine aynı hastaneye gittik. Doktor annemi muayene eder etmez annemin yoğun şekilde zatürre olduğunu ve hemen hastanede yatarak tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. ertesi gün bu yoğunluk hat safhaya çıktı, ciğerler hiçbir şekilde görünmüyordu çekilen filmde. Yoğun bakımdaki doktorlarla görüştüğümde çok tedirgin olduklarını, böyle Bir şey daha önce görmediklerini söylediler. Bu virüsün domuz gribi olup olmadığını sorduğumuzda ise olmadığını söylediler ama oradaki başka doktorlardan domuz gribi olduğunu teyit ettirerek öğrendim. Sonuç itibari ile annemi 4 gün içerisinde kaybettik. Hastane yetkilileri bize son 10-15 gün içerisinde aynı şekilde rahmetli olduğunu da söylediler. Ayrıca bize hastanede sürecin inanılmaz derece hızlı ilerlediğini, yani zatürre hastalığı'nda 15-20 günde oluşan sürecin annemin hastalığında 1-2 günde meydana geldiğini belirttiler.” Koçer, bu tür ölümlerin gizlenmek yerine halka açıkça anlatılması gerektiğini vurguladı.

Nimet Yılmaz'ın diğer damadı Duran Yıldız'da kayınvalidesinin ölümü ile ilgili hastane yetkililerinin bazı bilgileri gizlediklerine inandığını belirterek, "Bu öyle bir virüs ki bir günde ciğerleri bitiriyor, yüzde 40 ile geldi kayınvalidem hastaneye,virüs birden ciğerlerin yüzde 95'ini aldı. Kayınvalidem hastaneye normal grip olan birinin gittiği gibi ayakta gitti, hatta eve gönderdiler ertesi gün daha kötü oldu. Hastalığın domuz gribinin bir versiyonu diye söylendi, hatta hastane yetkilileri kendilerinin de korktuklarını söylediler. Kayınvalidemin başka hiçbir rahatsızlığı yoktu, gizledikleri bir şey varsa açıklasınlar.” şeklinde konuştu.

Cenaze töreni sırasında yakınlarının yardımıyla ayakta duran Yılmaz'ın eşi Mustafa Yılmaz gözyaşlarına hakim olamadı. Helallik alınması sırasında eşine ağlayarak hakkını helal eden Mustafa Yılmaz'ın görüntüsü yürekleri burktu. Nimet Yılmaz'ın çocukları da uzun süre annelerinin tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Trabzon Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın teyzesinin kızı olduğu öğrenilen Nimet Yılmaz'ın cenazesi töreninin ardından defnedilmek üzere Pendik Şeyhli Mezarlığı'na götürüldü.