Antalya Manavgat Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayı öncesi 6 kişilik cami temizleme ekibi kurdu. Manavgat'ta ibadete açık olan camileri 6 kişilik ekibin temizleyeceği belirtildi.

Belediyenin kurduğu cami temizleme ekibinin Manavgat'ta 106 mahallede ibadete açık camide hizmet vereceği kaydedildi. Temizleme ekibinin Manavgat’ta camilerin tamamında halı yıkama, iç ve çevre temizlik ile genel bakım çalışmaları periyodik olarak tekrarlanacağı ifade edildi.

Ekibin, mahalleye dönüşen belde ve köylerdeki camilere düzenli olarak giden ekipler, halıların yıkanmasından, camların silinmesine, tuvalet ve hijyenik mekanların temizliğinden bakım ve tadilata kadar her işi yapacağı belirtildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, vatandaşların ibadetlerini daha temiz bir ortamda yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Camilerin düzenli olarak ve yeterince temizlenmediği ve bu konuda duyulan ihtiyacı karşılamak için çalışma başlattıklarını belirten Sözen, "Merkezde ve bütün mahallelerdeki camilerimizi tüm yıl boyunca düzenli olarak temizlettireceğiz. Bize gelen talepler de en hızlı şekilde değerlendirilecek. Bunun dışında camilerimizin yol, bahçe bakımı, onarım işlerini de elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Halkımızın memnuniyetini arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek." dedi.