Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, halkın sivrisinekten korunması için cibindirik dağıtacakalarını açıkladı.

Başkan Sözen, Ramada Otel'de düzenlediği basın toplantısında, turizm sezonunda yaşanan sıkıntılar, Büyükşehir Yasası, Antalya ve Manavgat gündemiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Büyükşehir Yasası ile birlikte Manavgat'ta sivrisinekle mücadele ve ilaçlama çalışmasının Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini belirten Sözen, sivrisinekle mücadelede larva döneminin önemli olduğunu, bu dönemde etkin mücadele edilmezse yıl içinde ilaçlama yapmanın bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi. Dünya turizmde marka olmuş Manavgat'ın ciddi anlamda sivrisineke teslim olmuş durumda olduğunu vurgulayan Sözen, turizm şehrinin böylesi bir sorunla anılmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin turizm şehrinde zamanında sivrisinekte mücadelede yapılması gereken ilaçlama yapılmadığı için böylesi bir sorunla karşı karşıya kalındığının altını çizen Sözen, "Maalesef Manavgat'ta sivrisinek beni de çocuklarımı da yiyor. Büyükşehir Yasası yürürlüğe girmeden önce görev yaptığım süre içinde Manavgat'ta sivrisinekle ilgili bir tek şikayet almadık. Sivrisinekle mücadele eden özellikle larva döneminde etkin mücadele veren bir ekibimiz vardı. Büyükşehir Yasası ile birlikte ilaçlama Antalya Büyükşehir'e geçti. Larva döneminde etkin bir ilaçlama yapılmadığı için bugün Manavgat'ta sivrisinek sorunuyla karşı karşıyayız. Sivrisinek sorunu Büyükşehir Yasası'nın 'sinek' kadar sorunlarından biri. Arkadaşlara geçenlerde talimat verdim, sivrisinekten korunmak için eskiden çocukken korunmak için kurduğumuz cibindirik alın talimatı verdim. Manavgat halkına yapabileceğim tek yardım bu." diye konuştu.

Turizm şehrinde yerinde yönetim ve etkin hizmet vermede sivrisinekle mücadelenin Manavgat Belediyesi'ne bırakılması hususunda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yukarıdan aşağıya bütün birimlerle görüştüğüne dikkat çeken Sözen, Büyükşehir'in 'ilaçlama hizmeti bizde' diyerek yanaşmadığının altını çizdi. Manavgat halkının sivrisinek sorunuyla anılmayı hak etmediğini dile getiren Sözen, halen ilçede sivrisnek sorununun tamamen ortadan kalkması için Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak bir protokolle ilaçlamaya talip olduklarını vurguladı.

Sözen, sinek sorunuyla ilgili şunları kaydetti: "Manavgat'ın doğusunda batısında ırmak var. Ortasından ırmak geçiyor ve bünyesinde üç baraj var. Manavgat bir su şehri. Larva döneminde etkin bir çalışma yapmazsanız bir yıl ilaçlama yapmanız bir anlam ifade etmez, sadece gösterişte kalır. Şaka gibi ama Manavgat bu sorunu yaşıyor. Büyükşehir Manavgat bizim uhdemizde diyerek ilaçlama yapmamıza izin vermedi. Bir ilaçlama ihalesi en az 1 milyon lira. Manavgat Belediyesi ilaçlama yapsa, kendi uhdesinde olmayan yerde çalışma yapma ve görevini kötüye kullanmada sıkıntı yaşayabiliriz. Onun için Antalya Büyükşehir'le yapılacak bir protokolle ilaçlamaya talibiz. Ne yazık ki halkımızın yüzde 50'si halen Manavgat'ta yaşanan sivrisinek sorununda ilaçlama yapma sorumluluğunun Manavgat Belediyesi'nde olduğuna inanıyor. Ben de sorumluluğun Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu gücümüz yettiğinde anlatmaya çalışıyorum."

Başkan Sözen, Antalya Büyükşehir'in Akseki Belediyesi'ne verdiği Manavgat ve Oymapınar barajlarını geri almak için olayı yargıya taşıdıklarını söyledi. Manavgat'ın değerlerinin Manavgat'ta kalması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirte Sözen, değerlerini geri almada yargıya sürecini beklediklerini hukuki süreci avukatlarıyla yakından takip ettiklerini kaydetti.

KAPANMAYAN BİRLİĞİN MALLARI İLGİNÇ BİR ŞEKİLDE TASFİYE EDİLDİ

Antalya bölgesinde iki turizm altyapı birliğinin bulunduğunu, bunlardan batı bölgesinde Kemer Tekirova'daki GATAB olduğunu, diğerinin ise Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB) olduğunu belirten Sözen, GATAB'ın kapanmasına karşı MATAB'ın fiilen halen devam ettiğini söyledi.
30 Mart mahalli seçimlerinde MATAB yönetiminin fiilen düşerek yetkisiz hale geldiğini vurgulayan Sözen, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yasal olmayan bir şekilde kurduğu tasfiye komisyonuyla birliğin tüm mallarını ASAT'a devrettiğini, bunu da MATAB personelinin yasal olmayan imzasıyla gerçekleştirdikleri için konuyu yargıya taşıdıklarını belediye ve birlik avukatlarının davaları yakından takip ettiğini dile getirdi. Sözen, "30 Mart seçimlerinde birlik yönetimi düştü. Genel kurul bile yapılmadan MATAB'ın bütün mal varlığı ilginç bir şekilde ASAT'a aktarıldı. Bu yasal olmayan bir durumda biz de konuyu yargıya taşıdık. Birlik var ama malları başka bir kuruma taşındı. İlginç olan diğer bir durum da MATAB personeli kendi imzalarıyla ASAT'a terfi ettirildi." ifadesini kullandı.