Manavgat Devlet Hastanesi, hizmet vermeye başladığı 100 yataklı ek binada ilçede yerleşik yaşayan yabancılar ve tatile gelen turistler için Yabancılara Sağlık Hizmet Birimi kurdu. Birim hastaneye gelen yerleşik yabancı ve turistlere İngilizce, Almanca ve Rusça hizmet veriyor.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Çınar, yeni sağlık hizmeti vermeye başladıkları ek 100 yataklı hastanelerinde yerleşik yabancılar ve tatile gelen turistlere etkin sağlık hizmeti verebilmek için Yabancılara Sağlık Hizmeti Birimi kurduklarını söyledi.

Hastanelerinin, her yıl 4 milyondan fazla turistin tatil yaptığı önemli turizm destinasyonlarından biri olan Manavgat'ta istenilen ölçüde sağlık turizminde istifade edemediğini belirten Çınar, bunda en önemli faktörün yerleşik yaşayan yabancılar ve tatile gelen turistlere tur operatörleri aracılığıyla anlaşmaların genelde özel hastanelere kanalize edildiğini ifade etti.

Önümüzdeki günlerde ek binada tam teşekküllü sağlık hizmeti vermeye başladıktan sonra 179 yataklı Manavgat Devlet Hastanesi binasında güçlendirme ve restorasyon çalışması başlatacaklarının anlatan Çınar, "Maalesef yerleşik yabancılar ve tatile gelen turistlerin tedavi olmak için hastanemizi tercih etme noktasında yeterli hasta çekemedik. Şu anda hizmet vermeye başladığımız ek bina hastanemiz oda büyüklüğü ve sağlık hizmeti vermede konfor bakımında özel hastanelerde olmak üzere Antalya'da bizimle yarışacak bir hastane yok. Odalarımızın hepsi Avrupa Birliği(AB) standartlarında. Hasta odalarının hepsinde banyo, tuvalet ve refakatçi dinlenme yerleri var. Hastanemizin bu sene yabancı hastaların tedavi olmasında tercih edeceğini inanıyoruz. Çünkü bu standartlarda başka bir hastane yok. Bölgemize gelen Rus, Alman ve İngiliz hastalar bu sene hastanemizi tercih edecektir. " diye konuştu.

'GRİBAL ENFENKSİYONA YAKALANMAMAK İÇİN GÜNEŞLİ HAVADA DOLAŞALIM'

Domuz gribi, A(H1N1) tipi virüsten kaynaklanan, insanlarda hastalığa yol açan viral bir hastalık olduğunu belirten Çınar, Manavgat'ta bugüne kadar Domuz gribi vakasının gerçekleşmediğini söyledi. Son günlerde mevsim geçişlerine bağlı gribal enfeksiyon vakalarının arttığına dikkat çeken Çınar, gribal enfeksiyona yakalamamak için insanların kapalı ortamlardan uzak durması ve sık sık tokalaşma yapmalarını tavsiye eden Çınar, güneşli havalarda da evlerin mutlaka havalandırılarak güneşlenmesini sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Beslenme alışkanlıkları düzenli olan kişilerde gribe fazla yakalanmadığını altını çizen Çınar, "Genelde hastalık vücut direncinin yitirmesiyle kendisini gösteriyor. Kendisini kusma, mide bulantısı, başağrısı, halsizlik ve istahsızlık olarak gösterir. Mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyona yakalanmamak için kaplı ortamlarda bulunmayalım. Güneşli havada açık alanlarda gezelim. Alkol ve sigara tüketiminden uzak duralım. " ifadesini kullandı.