Antalya'nın Manavgat Irmağında cesedi bulunan İlhan Uzun, memleketi Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde Gözyaşları içersinde toprağa verildi.

Manavgat ilçesinde 17 Nisan tarihinde evden ayrılan ve bir daha haber alınamayan, yakınları tarafından kayıp başvurusu yapılan 25 yaşındaki İlhan Uzun'un cesedi 9 gün sonra Manavgat Irmağında bulundu.

Manavgat Irmağında cesedi bulunan Uzun’un cesedi, Antalya Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Ekinözü İlçesine getirildi. Mehmet ve Saadet çiftinin 3 çocuklardan en büyüğü ve tek bir erkek evladı olan İlah Uzun Maarif Mahallesindeki helalik alınması sırasında Baba, Anne ile kardeşleri ambulansa binerek tabuta sarıldı. Tabuta kapanarak ağlayan Annen ve yakınlarının feryatları helallik törenine katılanları ağlattı. Helallik alınması ve dua okunmasının ardından cenazesi cuma namazını müteakip Merkez camisinde İlçe Müftüsü Muhammet Meral’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi. Cenazeye Uzun’un Ekinözü’ndeki ve Antalya’daki arkadaşları, yakınları ve akrabaları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Partilerin Temsilcilileri ve Çok Sayıda Ekinözülü Vatandaş ile Ekinözü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güzel katıldı.

HABER/ İsmail Bozdoğan