Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde yaşanan turizm durgunluğu Ramazan Bayramı ile aşıldı. Şelaleyi, Avrupalı gurbetçiler, yerli turistler ve Arap turistler hareketlendirdi.

Manavgat'a tatile gelen yerli ve yabancı turistler serinlemek için şelale geliyor. Çağlayanın akışında serinleyerek ayaklarını suda bırakıyor. Manavgat Şelalesi İşletme Sorumlusu Tekin Başoğlu, çağlayandaki durgunluğun bayramla birlikte aşıldığını söyledi. Çağlayanda yoğun bir şekilde Avrupalı gurbetçi, yerli ve Avrupa'da yaşayan Arap turist yoğunluğu yaşadıklarını belirten Başoğlu, "Yılın ilk 6 ayında Rus turist azlığı şelaledeki turizmi de etkilemişti. Bayramla birlikte çağlayanda gurbetçi turizmi yoğunluğu başladı. Bunu bölgedeki otellere tatile gelen yerli turistler takip etti. Avrupalı ve Arap turist yoğunluğu da iyi durumda. Avrupa'da yaşayan Arap turistler çağlayana ilgi gösteriyor. Arap turistler şelalede ailecek hatıra fotoğrafı çektirmeyi çok seviyor. Rus turistler ise geçen yıla göre çok az. Avrupalı, gurbetçi, yerli ve Arap turist hareketliğinin Kurban Bayramı'na kadar sürmesini bekliyoruz. 2 aylık süre şelale esnafı için bir anlamda can simidi olacak." diye konuştu.

Al Salbiah World Turizm Seyahat Acentesi Arapça Turist Rehberi Rahil Al Rahmani, Antalya'ya tatile getirdikleri Avrupalı Arap turistlerin şelale turuna yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Antalya'da hava sıcaklığı ve nemli havanın kendini göstermesiyle Arap turistlerin şelale turlarına ilgisinin daha da arttığını belirten Rahmani, "Arap turistler tarih, kültür, doğal güzellik ve su kaynaklarına ilgi gösteriyor. Avrupa'da ve Arap ülkelerinde yaşayan Arap turistler şelaleyi ziyaret etme ve hatıra fotoğrafı çektirmeyi seviyor. Bir hafta içinde 250 Arap turisti şelalede tura çıkardık. " dedi.

MANAVGAT ŞELALESİ'Nİ GEÇEN YIL 530 BİN TURİST ZİYARET ETTİ

Öte yandan geçen yıl Manavgat Şelalesi'ni 530 turistin ziyaret ettiği belirtildi. Ziyaretten geçen sene 2 milyon 650 bin lira gelir elde edildiği ifade edildi.
Giriş ücreti 5 lira olan çağlayanı öğrenci grupları, askerler, gaziler, şehit ve gazi yakınları, yabancı misyon şefleri ve engelliler ücretsiz ziyaret etti.