Süt toplama merkezine gelen antibiyotikli bir litre süt soğutma tankı içindeki 4 ton sütü heba ediyor. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği, aldığı sütte antibiyotik tespit ettiğinde alıcıyla sözleşmesini feshediyor. Birlik, sözleşme feshi ile birlikte o gün süt soğutma tankından heba edilen 4 ton sütün masrafını da antibiyotikli süt veren üreticiye yüklüyor.

Geçen yıl Manavgat'ta antibiyotikli süt kullanımına bağlı tespit sonrası 4 ton süt kullanım dışı bırakılmıştı. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, ilçede her gün süt numunesi alımı yaptıklarını söyledi. Laboratuvar analizlerinde antibiyotikli sütü kısa sürede tespit ettiklerini belirten Ay, tespit sonrası süt verenle alım sözleşmesini anında feshettiklerini kaydetti.

MASÜB olarak sütte antibiyotiki sıkı takibe aldıklarını belirten Ay, bir mahalledeki toplam günlük süt analizinin toplam masrafının 600 lira olduğunun altını çizdi. Ay, şu bilgileri verdi: "Manavgat'ta antibiyotikli süt satımına geçit vermiyoruz. Günlük süt numune analizleriyle işi çok sıkı tutuyoruz. Çünkü bir litre antibiyotikli sütün 4 tonluk soğutma tankına girmesiyle süt tamamen heba olur. Bu da bir kişinin hatasının milli serveti heba etmesi demektir. Biz de birlik olarak bir defa antibiyotikli süt vereni tespit ettiğimizde süt alımını hemen feshediyor, o gün süt zararının tamamını kendisine karşılatıyoruz."