Antalya'nın Manavgat ilçesinde kalabalık bir grup, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Başkanlığı binasına yürüyerek parti tabelasını indirdi. İndirilen bayrağın yerine Türk bayrağı astı.

Hakkari Dağlıca'da 16 askerin bölücü terör örgütü PKK'nın şehit etmesi ve 6 Mehmetçiğin yaralamasına tepki gösteren kalabalık bir grup, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek ay yıldızlı Türk bayrağı açtı. Türk belenine doğra yürüyüşe geçen gruptakiler, 'Hepimiz Mehmetiz, PKK'ya yeteriz', Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', Apo'nun p..., bizleri yıldıramaz', Vatan diyen, bayrak diyen birileri var', 'PKK'ya hesabı sorulacak', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' ve 'Vatan Canım Sana Feda' diye slogan attı.

Türk beleninde toplanan kalabalık, yürüyerek Çakal Deresi mevkiinde bulunan HDP Manavgat İlçe Başkanlığı binasının önüne geldi. Gruptan bazıları, Çevik Kuvvet ekibinin kurduğu barikatı aşarak HDP İlçe Başkanlığı binasını taş yağmuruna tuttu. Yoğun taş atımı sonrası parti binasını çamları kırıldı, tabelası parçalandı. Kalabalıktan taş atmalar durduktan sonra bir grup, HDP İlçe Başkanlığı'na çıkarak parti tabelasını aşağıya atarak yerine Türk bayrağı astı.

Bayrağı astıktan sonra parti binasının içine giren gençler, bina içindeki parti bayrakları, televizyon, sandalye, bilgisayar, parti afişleri, partiye ait resimlerle, terörist başı Apo posterini aşağıya attı. Daha sonra yere atılan eşyalar ateşe verdi. Çevik Kuvvet ekipleri, yakılanlar arasında televizyonun patlayabileceği endişesiyle olay yerinden uzaklaşmaları için uyarıda bulundu.

Parti binasına atılan taşlardan binanın altındaki dükkanların camları da zarar gördü. HDP önünde önünde toplanan kalabalık grup, toplu halde İstiklal Marşı okudu. Polis, daha sonra kalabalığa dağılma uyarısında bulundu. Bölgeye polislere destek amaçlı jandarma ekipleri de geldi. Parti binası önünde toplanan kalabalık, daha sonra dağıldı.

Polis ekipleri, bina önüne takviye ekipler çağırarak geniş çaplı koruma halkası oluşturdu.