Manavgatlılar, 6. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali'nde teröre karşı ortak tavır alarak kınama yapacak.

Antalya'nın Manavgat Belediyesi, temmuz, ağustos ve eylül ayında yapacağı festivallerin takvimini belirledi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, festival takvimiyle ilgili Ramada Plaza Otel'de basın toplantısı düzenledi. Sözen, sözlerine başlarken Şanlıurfa Suruç'ta 32 gencin bombalı saldırıda öldürülmesi, Adıyaman'da bir uzman onbaşının terör örgütü tarafından şehit edilmesini kınadı.

6. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali'ni 23-26 Temmuz tarihleri arası gerçekleştireceklerini belirten Sözen, festivale çok sayıda ülkeden 5 binin üzerinden motosiklet tutkunun katılacağını söyledi. Festival süresince motosiklet severler ve Manavgat halkının kenetlenmesini sağlayarak teröre karşı ortak tavır alacaklarını vurgulayan Sözen, terörle ülke insanında korku, panik, karamsarlığa itme, kardeşi kardeşe düşürme ve insanları sindirmek isteyen karanlık güçlere karşı duruş sergileyeceklerini kaydetti. Sözen, "İnsan canına kasteden terörü kınıyor ve lanetliyoruz. Suruç'ta 31 gencimizin hain bir şekilde öldürülmesi ve Adıyaman'da bir askerimizin şehit edilmesinin milletçe derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, 100'ün üzerindeki yaralılara Allah'tan acil şifa diliyorum. İnsan canına kıyan terörü lanetliyoruz. Festival süresince halkımızla kenetlenerek Manavgat'tan dünyaya teröre karşı ortak tavır aldığımızı göstereceğiz." dedi.

FESTİVALLER MANAVGAT'IN TANITILMASINA FAYDA SAĞLIYOR

Manavgat'a yıllık 4,5 milyon turistin geldiğini ve ülke ekonomisine turizmden yıllık 5 milyar dolar döviz girdisi sağladıkları bilgisini veren Sözen, 20. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali'nin 14-16 Ağustos tarihleri arası yapılacağını söyledi.

Ülke turizminin ilk açılan pencerelerinde biri olan Side'de bu sene 15. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali'nin 10-17 Eylül tarihleri arası gerçekleşeceğinin altını çizen Sözen, festivalin Side'nin dünyada tanıtımına katkı sağladığını bu sene de başta Anjelika Akbar ile Türk opera sanatçısı Hakan Aysev olmak üzere ünlü sanatçıların 2 bin yıllık Apollon Tapınağı'nda konser vereceğini ifade etti.

BARIŞ SUYU FESTİVALİ'NİN ANA TEMASI 'KADINA SAYGI' OLACAK

20. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali'nin bu seneki ana temasının 'kadına saygı' olduğunu belirten Sözen, festival süresince düzenleyecekleri etkinliklere karşı kadına karşı şiddetin sona ermesinde Manavgat'tan dünyaya mesaj vereceklerini kaydetti. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını vurgulayan Sözen, "Son 10 yıl içinde ülkemizde kadına yönelik şiddetin binde 400 artması üzüntü verici. Barış suyu festivalinde Manavgat'tan kadına şiddete hayır diyeceğiz. Kadınların hunharca sokak ortasında öldürülmesinin son bulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.