Antalya'nın Manavgat ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve binlerce kişi, Özgecan Arslan'ın öldürülmesini kınadı.

Manavgat Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde Özgecan posteri astı. Sivil toplum kuruluşları ve halk, üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesine posteri önüne karanfil bırakarak tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'na gelenler '20 yalında bir fidana kıyıldı, başka Özgecan'lar ölmesin' , 'Özgecan affet bizi, seni koruyamadık', Artık son bulsun vahşi cinayetler' ve 'Başka Özgecanlar ölmemesi için önlem alınsın' diye slogan attı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de halka yaptığı konuşmada, hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Gelecek adına hayalleri olan daha 20 yaşındaki üniversite öğrencisi bir kızın vahşice öldürülmesini lanetlediklerini belirten Başkan Sözen, başka Özgecan'ların hayatlarını kaybetmemesi için yetkililerin acil tedbirler alması gerektiğini söyledi.

Kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını belirten Sözen, 2013 yılında da Manavgat'ta da 4 kadının silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini kaydetti. Kadın cinayetlerinin son bulması için okullarda kadın erkek eşitliğine yönelik eğitimin ön planda tutulması gerektiğini vurgulayan Sözen, "Ateş düştüğü yeri yakmadı tüm Türkiye'yi yaktı. Daha 20 yaşında gelecek adına hayalleri olan Özgecan, vahşice öldürülerek ülkece derin üzüntüye gark etti. Yüreğimiz yandı. Başka Özgecan'lar ölmesin istiyoruz. İnsan bile diyemeyeceğimiz bu tür kişilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Başka Özgecan'ların ölmemesi içinde kadın cinayetlerinde cezai müeyyideler caydırı olması gerekir." diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Manavgat Şube Başkanı Memnune Böke de emekli bir öğretmen olarak hayatını kaybeden Özgecan'ın yerinde kendisinin olmasını istediğini söyledi. 20 yaşında üniversite öğrencilerinin vahşice öldürüldüğü bir ülkede yaşamaktan utandığını belirten Böke, "Keşke karşımda fotoğrafı bulunan Özgecan kızımızın yerine ben ölseydim. O yaşasaydı. Allah aşkına ülkemize ne oluyor. Ülkeyi yönetenler bu çığlığı duymuyor mu? Güzelim Anadolu insanımız kardeşçe yaşıyordu, IŞİD ne bilmezdi. Özgecan'ı öldürenleri kınıyorum. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. 20 yaşında üniversite öğrencilerinin vahşice öldürüldüğü ülkemde yaşamaktan utanıyorum." ifadesini kullandı.