Antalya'nın Manavgat ilçesinde mala karşı işlenen suçlarda bir önceki yıla göre yüzde 11,4 oranında azalma görüldüğü belirtildi.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, yaptığı açıklamada, şahsa karşı işlenen olaylar bakımından kasten yaralama,taksirle yaralama, tehdit ve hakaret suçlarında bir önceki yıla göre düşüş olduğunu söyledi. Manavgat'ta bir önceki yıl bin 842 olay meydana geldiğini buna bağlı 2 bin 756 kişiye adli işlem uygulandığını belirten İlhan, geçen yıl ise ilçede meydana gelen olay sayısının bin 612 olduğunu ve olaya bağlı 2 bin 467 kişiye adli işlem uygulandığını kaydetti. Şahsa karşı işlenen olaylarda geçen yıl sonunda bir önceki yıla göre yüzde 14.3 oranında genel azalma görüldüğünün altını çizen İlhan, mala karşı işlenen olaylar bakımından evden, işyerinden, oto hırsızlıkları, yağma, dolandırıcılık, kapkaç ve yankesicilik suçlarında 2013 yılında toplam bin 252 olay meydana gelirken bu olaylarla ilgili 540 kişiye adli işlem düzenlendiğini ifade etti.

Geçen yıl ilçede bin 125 olay meydana geldiği, bu olaylarda 658 kişiye adli işlem düzenlendiğini vurgulayan İlhan, bu olaylardan, evden hırsızlıklarda yüzde 35, oto hırsızlığında yüzde 26.6, yankesicilikte yüzde 16.0, kapkaçta yüzde 46.1, dolandırıcılıkta yüzde 14.1 ve motosiklet hırsızlığında yüzde 12 oranında olmak üzere, mala karşı işlenen suçlarda bir önceki yıla göre yüzde 11,4 oranında azalma olduğunu söyledi. İlhan, "2014 yılı sonunda olaylarda kullanılan veya gerçekleştirilen arama sonucunda; 22 tabanca, 17 av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, 115 tabanca mermisi, 88 av tüfeği fişeği ve 32 kurusıkı mermisi elde edilmiştir. Kayda geçen işlenmiş olaylar bütününde geçen yıl gözaltına alınan 269 kişiden 81 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Turizm bölgesi olan ilçemizde yerli veya yabancı tüm halkımızın huzur ve tam bir güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla, yasaların kendisine verdiği yetki doğrultusunda,hukukun üstünlüğü ilkesini her zaman göz önünde bulundurarak suç ve suçlularla olan mücadelesini aralıksız sürdürecektir." dedi.