Osmaniye'nin Gökçedam köyünde sürü sahibi Hüseyin Soylu'ya ait 4 manda, Ceyhan ilçesi Birkent köyündeki mısır tarlasında ölü bulundu.

Dün akşam otlaması için giden 65 büyükbaşın 4'ünün eksik olduğunu fark ettikten sonra gece geç saatlere kadar aradıklarını belirten Hüseyin Soylu, "Çoban, kendi meramızda otlattığı hayvanları, akşam saatlerinde ırmağın kenarına götürmüş ve 4'ü Ceyhan Nehri'nden karşıya geçerek mısırı tarlasına girmiş. Mısır tarlasında satılması yasak olan termik adını verdiğimiz zehirli ilaç olduğunu düşündüğüm bir kova içerisinde yem bulduk. Çok daha fazlası ölebilirdi." dedi.

Hayvanlarının birisinin önceki gün doğum yaptığını, diğerinin de 10 gün sonra doğum yapacağını ifade eden Soylu, "Akşam çobandan teslim aldığım mandalarımızın 4'ünün eksik olduğunu tespit ettik ve aramaya başladık. Akşam bulamadığımız mandaları köyümüze 3 kilometre uzaklıktaki Birkent köyünde, Ceyhan Irmağı kenarındaki mısır tarlasında ölü halde bulduk. Bulunca jandarmaya haber verdik. Mısır tarlasının sahibi su kenarına bol miktarda zehirli yem koymuş. 100 hayvanı öldürecek yem bulduk. Hayvanlar, tarlanın farklı yerlerinde ölmüş. Bunları öldürmek yerine yetkililere bilgi vererek zarar tespiti yaptırabilirdi. Benim kaybım 30 bin lira." şeklinde konuştu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.