Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan 80 asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Tugay Komutanlığı içinde de çadırlar kurulduğu ve çok sayıda askere müdahale edildiği öğrenilirken, sayının artmasından endişe ediliyor. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in de askerlerin kaldırıldığı hastaneye giderek bilgi aldığı öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde de yine aynı birlikte 69 asker karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleriyle Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Manisa Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış ve bugün öğle saatlerinde bütün askerler taburcu edilmişti.

VALİ: 200'E YAKIN ASKERİMİZ RAHATSIZLANDI
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne gelerek rahatsızlanan askerleri ziyaret etti. 

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Vali Güvençer "Askerlerimizin neyden etkilendiğini tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 200'e yakın askerimiz rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, bazı askerlerimizin durumu kritik" dedi.

CHP'Lİ VEKİL: SAĞLIK PERSONELİNE GÖREV BAŞINA DÖNÜN ÇAĞRISI YAPILDI
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de Twitter sayfasından konu hakkında bilgiler paylaştı. Manisa'daki hastaneleri gezen ve hastanelerin hepsinde çok sayıda asker olduğunu belirten Biçer, tedavi gören askerlerin akşam yemeğinde tavuk yediklerini söylediğini belirtti.

Yine Biçer'in Twitter sayfasından aktardığına göre Manisa'daki sağlık personeline görev başına dönme çağrısı yapıldı.