Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde tarım işçisi taşıyan kamyonetle süt tankerinin çarpışması sonucu haşatını kaybeden, 13'ü kadın 15 kişinin ailelerine 10’ar bin lira yardım yapacak. Ayrıca kazadan yaralı kurtulan ve yoğun bakımda tedavisi süren 55 yaşındaki Gülderen Kılınç’ın ailesine de bu para verilecek.

Belediye meclisinin temmuz ayı toplantısında, Türkiye’yi yasa boğan kazada hayatını kaybeden tarım işçilerinin ailelerine yardım kararı alındı. Salihli ilçesi Çökelek Mahallesi’nin yaralarının sarılması ve ailelere destek olmak amacıyla 10'ar bin lira nakdi yardım yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kaza sonucu 15 vatandaşımız vefat etti. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. En azından 10 bin lira yardım yaparak ailelerimize destek olmak istiyoruz. Ayrıca Çökelek Mahallesi’nin komple yenilenmesi, taş döşemelerinin yapılması, mezarlıklarının düzenlenmesi ve hayatını kaybeden ailelerimizin çocuklarının kurslardan ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız.” dedi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da çok üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek, ailelere destek için kendilerinin de 5 bin lira yardım kararı aldığını duyurdu. Başkan Kayda, “Gerçekten olayın olduğu gün Gölmarmara Belediye Başkanımız'la birlikte olay yerindeydik. Bir daha böyle acıları yaşamayalım. Kaza da değil, resmen cinayet gibi bir şeydi. O günden itibaren çok kısa sürede olayın üzerine giderek yapılması gerekenleri yaptık. Bu süre içinde Salihli Belediyesi olarak her aileye 5 bin lira yardım yaptık. Yine bugün 15 tarım işçimiz için mezarların yapılmasına başladık. Bu olayın atlatılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Geriye kalanlara yardımlarımız devam ediyor. Ailelerimizin çocuklarından üniversite mezunu olan gençlere iş imkanı sağlamaya başladık. Üç kişiyi işe yerleştirdik. Köyün içindeki taş döşeme işini çok kısa sürede yapacağız. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ve Gölmarmara Belediye Başkanı'na, Akhisar Belediye Başkanı'na çok teşekkür ediyorum. Mahalle adına sizlere ve tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.