Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde, geçen pazartesi günü tarım işçisi taşıyan açık kasa kamyonet ile bir süt tankerinin çarpışması sonucu meydana gelen, 13’ü kadın ve biri çocuk 15 işçinin hayatını kaybettiği trafik kazasının görgü şahitleri olduğu bildirildi. Şahitlerin ifadelerinin, savcılık dosyasına yansımasının sağlanacağı belirtildi.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin, Salihli ilçesine bağlı Çökelek Mahallesi’nde oturun ailelerini ziyaret etti. Ölenlerin aileleri, yakınları ve Çökelek Mahallesi Muhtarı Mevlüt Kılınç’a taziyede bulundu.

'İDDİANAME HAZIRLANIP DAVA BİR AY İÇERİSİNDE AÇILACAK'

Baro Başkanı Arslan, bu katliam gibi kazayla ilgili olarak bir ay içerisinde iddianame hazırlanıp davanın açılmasını beklediklerini söyledi. Farklı yerlerden beklenecek deliller olmadığı için bir aylık süreçte iddianamenin düzenleneceğini ve davanın açılabileceğini düşündüklerini belirten Arslan, savcılık açısından sürecin başladığını ifade etti. Soruşturmayı Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğünü, hayatını kaybedenlerin yakınlarının haklarını aramak açısından hiçbir şeyde geç kalmalarının söz konusu olmadığı söyledi.

'DELİLLERİN TOPLANMASINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ'

Soruşturma aşamasında, Manisa Barosu olarak savcılığın gerçeklere ulaşması anlamında delillerin toplanması bakımından katkı sağlayacaklarını dile getiren Arslan, görgü şahitlerinin önemli olduğunu kaydetti. Ali Arslan, “Savcılık dosyasına yansımayan ifadelerin olduğunu biliyoruz. O görgü tanıklarının ifadelerinin oraya yansımasını sağlayacağız. Tanıkların o ifadeleriyle birlikte davanın seyrinin değişeceğini düşünüyoruz, çünkü savcılık dosyasında, süt tankerini kullanan şoförün bir beyanı var. O beyanında, uyuduğunu kesinlikle kabul etmiyor. İşçilerimizi taşıyan aracın şerit değiştirdiğini, kendisinin de o aracın şerit değiştirdiğini görünce normal şeridinden çıkarak diğer şeride geldiğini fakat diğer aracın tekrar kendi şeridine dönmesiyle bu kazanın meydana geldiğini ve kendisinin kusuru olmadığını söylüyor. Biz görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın daha farklı meydana geldiğini biliyoruz.” dedi.

Önümüzdeki hafta içerisinde görgü şahitlerinin ifadelerini dosyaya ekleyeceklerini aktaran Baro Başkanı Arslan, “Manisa Barosu olarak her türlü desteği vereceğiz. Bu süreci de mahalle muhtarıyla işbirliği halinde gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.