Manisa’nın Ahmetli ilçesinde 3 yıl önce, o zaman 6 yaşında olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Manisa 1. Ağır Cezama Mahkemesi’nde 7. kez hakim karşısına çıkan P.Ö.A., çocuğa cinsel istismar suçundan 8 yıl 4 ay hapsine cezasına çarptırıldı. Karar Yargıtay’a gönderildi.

Ahmetli’de 3 yıl önce, o zaman 6 yaşında olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 68 yaşındaki P.Ö.A.'nın 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle 7. duruşması Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Şimdi 9 yaşında olan İ. adlı kız çocuğu, 3 yıl önce Ahmetli'de anne ve anneannesiyle birlikte komşuları P.Ö.A.'nın evine gitti. Burada İ.'nin 'Dede' dediği P.Ö.A., iddiaya göre tacizde bulundu. Şahsın tacizini bir başka ziyarette tekrarlaması üzerine aile, polise gidip P.Ö.A.'dan şikayetçi oldu. Polisin ifadesine başvurduğu P.Ö.A. hakkındaki iddiaları kabul etmeyip, İ.'yi torunu gibi sevdiğini ileri sürdü. Konunun savcılığa intikal etmesinin ardınan İ., psikolojik durumunun belirlenmesi ve ifadelerine itibar edilip edilemeyeceğinin tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneden verilen raporda, "Beyanlarına itibar edilebilirliği, zaman ve cinsel algılama yeteneği, yaşıtları kadardır. Ruh sağlığı bozulmuştur." denildi.

TUTUKLAMA TALEBİ YİNELENDİ

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 7. davayı Kadın Cinayetleri Önleyeceğiz Platformu üyeleri de takip etti. Davada, ailesinin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu ile karşı tarafın avukatı Cennet Korkmaz dinlendi. Minik İ. ve ailesinin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, 68 yaşındaki P.Ö.A’nın tutuklanma talebini yineleyerek, mahkeme heyetine çocuğa yönelik cinsel istismarla ilgili bir bilimsel makale sundu. Avukat Yorgancıoğlu, mahkemede tekrar minik İ.’nin yaşadıkları sonrası psikolojisinin bozulduğunu belirtti. Avukat Yorgancıoğlu, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınan ve çocuğun psikolojisinin kalıcı bir şekilde bozulduğu belirtilen raporun delil niteliğinde olduğunu savundu.

Sanık P.Ö.A’nın avukatı Cennet Korkmaz ise, müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak beraat talep etti. P.Ö.A’nın üzerinde ciddi bir kamuoyu baskısı oluşturulduğunu savunan Korkmaz, mahkumiyeti gerektiren somut bir delil olmadığını savundu. Minik İ. için Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporun sanık ile bir alakası olmadığını ortaya atan Korkmaz, “Çocuğun genetik bir rahatsızlık nedeniyle psikoloji bozuk olabilir.” ifadelerini kullandı.

8 YIL 4 AY YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti avukatları ve sanığı dinledikten sonra karar vermek için 15 dakika davaya ara verdi. Aranın ardından heyet, çocuğa istismar suçundan 28 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan P.Ö.A’ye, her duruşmaya katılması, duruşmalardaki iyi hali sebebiyle 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti P.Ö.A.’nın iyi hali, duruşmalara katılması ve şeker hastası olması sebebiyle tutuklama talebini reddetti. Ayrıca heyet P.Ö.A. hakkında hürriyetten yoksun bırakma davası açılacağında kararını verdi. Karar onanmak üzere Yargıtay’a gönderirken, P.Ö.A. ise 8 yıl 4 ay hapis cezası almasına karşın serbest kaldı.

Küçük kız İ.’nin ailesinin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, P.Ö.A.’nın tutuksuz kalmasına itiraz edeceklerini belirterek, Yargıtay’da kararın onanacağına inandıklarını ifade etti.