Manisa'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalara vatandaşlar fazla ilgi göstermedi. Kutlamalar, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından hükümet konağı önünde resmi bayramlaşma ve geçit töreni yapıldı. Törene Vali Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, CHP milletvekilleri Özgür Özel ve Tur Yıldız Biçer, MHP milletvekilleri Erkan Akçay ve Zeynel Balkız, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, askerî erkân, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşi temsilcileriyle diğer vatandaşlar katıldı. Tören sebebiyle bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatılırken polisler de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Vali Bektaş, Garnizon Komutanı Arslan ve Başkan Vekili Güzgülü’nün, törene katılanların ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklâl Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bektaş, Türk milletinin yüzyıllar boyunca pek çok sıkıntıyı aştığını ve her türlü zorluğun üstesinden gelerek bugünlere ulaştığını söyledi. Milletin hep var olma mücadelesi içinde olduğunu belirterek, “Geleceğe baktığımızda umutlu olduğumuzu, umutlu olmamız için sebeplerimiz olduğunu ifade etmeliyim. Herkesin olduğu gibi bizim de sorunlarımız vardır ama o sorunları aşacak gücümüzün, kudretimizin, umudumuzun, her şeyden önemlisi irademizin var olduğunu da dost düşman herkes bilmelidir.” dedi.

Daha sonra modern dans ve halk oyunları gösterileri, öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, geçit töreni ile sona erdi. Geçide katılan huzurevi sakinleri ve gaziler büyük alkış aldı.